• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne tako poznat kao ostali, ali je ipak Ras Al Khaimah najbrže rastući među emiratima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Razlog zbog koga se navodi da Ras Al Khaimah putnicima nudi autentično arapsko iskustvo leži u činjenici da ga krasi bogata, više od sedam hiljada duga istorija, kultura i tradicija

  • 0
Emirat Ras Al Khaimah, Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Pixabay/wedn

Zadivljujući planinski i pustinjski pejzaži, uz netaknute plaže, sve je to Ras Al Khaimah, Emirat prirode kako ga još nazivaju.

Ne tako udaljen od Međunarodnog aerodroma u Dubaiju, Ras Al Khaimah se sa razlogom našao na listi najboljih mesta na svetu 2022, koju je objavio časopis Time. Uz to ga je CNN Travel uvrstio i na listu najboljih destinacija za posetu 2023 godine, ističe „Travelnews“.

Emirat Ras Al Khaimah, Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Pixabay/wedn

Najbrže rastući emirat neretko se karakteriše kao Emirat prirode, budući da posetiocima nudi priliku da uživaju u njegovim fascinantnim pejzažima, koji se protežu od mora i plaža do pustinje i planina.

Razlog zbog koga se navodi da Ras Al Khaimah putnicima nudi autentično arapsko iskustvo leži u činjenici da ga krasi bogata, više od sedam hiljada duga istorija, kultura i tradicija.

Emirat Ras Al Khaimah, Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Pixabay/wedn

Može se pohvaliti i netaknutim plažama, obiljem sunca, fascinantnim peščanim dinama, plodnim oazama i zadivljujućim pejzažima planine Hadžar, uključujući i pogled na Džebel Ahdar, najviši vrh Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde su oko 10 stepeni niže temperature nego na moru.

Atrakcije na svetskom nivou

Iako su drugi emirati možda poznatiji, Ras Al Khaimah i te kako ima šta da ponudi. U avantura parku Jais, nalazi se i Jais Flight, najduži zip lajn na svetu, a posetioci mogu iskusiti i najdužu vožnju toboganom u regionu, ako posete Jais Sledder. Međutim, to nije sve, jer u parku postoji i Jais sky tour, u okviru koje je čak šest ziplajna, koji se protežu u dužini od čak pet kilometara.

Emirat Ras Al Khaimah, Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Pixabay/manne1409

U ovom emiratu nalazi se i najviši restoran u celoj zemlji, Puro 1484 (engl. 1484 by Puro).

Četiri lokaliteta u Ras Al Khaimahu uvrštena su na UNESCO probnu listu i to tvrđava Dhayah, Shimal i Jazeera Al Hamra, kao i Suwaidi Pearls, jedina farma bisera u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Emirat Ras Al Khaimah, Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Pixabay/wedn

Budući da posetiocima nudi veliki izbor smeštaja, od ultraluksuznih rizorta na plaži poznatih brendova svetske klase, preko hotela idelanih za porodični odmor po pristupačnim cenama, do smeštaja za ljubitelje avanture i glampinga, Ras Al Khaimah važi za odličan izbor za sve turiste, bez obzira da li samo žele da uživaju na plaži, upoznaju bolje tradiciju ili isprobaju vožnju zip lajnom iznad neverovatnih predela ovog emirata.

Video: Postignut dogovor o zlatnim dugoročnim vizama u Dubaiju za privrednike sa Zapadnog Balkana

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja