• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

IDEALNA PROLEĆNA DESTINACIJA:Želite more, obilaske kulturno istorijskih znamenitosti, a ni šoping nije naodmet

Vreme čitanja: oko 2 min.

Malta, ili zvanično Republika Malta, mala je i gusto naseljena ostrvska država koju sačinjava arhipelag u sred Sredozemnog mora na jugu Evrope

  • 0
Hotel Grand Excelsior, Malta

Foto: Promo/ 1A Travel

Iako fizički čini deo severne Afrike, Malta se smatra delom južne Evrope. Malta je pretežno brdovito ostrvo sa najvišim vrhom od 244m. Površinskih vodenih tokova nema, pa je vegetacija ostrva skromna. Klima je sredozemna sa izuzetno blagim zimama.

Obala Malte je samo delimično razuđena. Ceo arhipelag čine tri ostrva: Malta, Gozo i Komina. Saobraćaj se na Malti obavlja levom stranom, kao u Velikoj Britaniji. Malteška kultura je spoj mnogih kultura koje su tokom vekova bile u dodiru sa ostrvima. To su mahom okolne mediteranske kulture, ali i kulture zemalja koje su vladale Maltom pre sticanja nezavisnosti.

Kuhinja je tipično mediteranska, bazirana na lokalnim sezonskim proizvodima i plodovima mora. Najveći je uticaj italijanske kuhinje, posebno sicilijanske, ali su primetni i uticaji tuniške, španske, berberske, britanske i francuske kuhinje.

Glavni grad Malte je predivna, čipkasta Valeta, a hotel o kojem danas govorimo, nalazi se na samo 500 metara od glavne autobuske stanice u Valeti, dakle u neposrednom centru.

Grand Hotel Excelsior 5* udaljen je dva minuta od Valete, glavnog grada Malte. Odlična lokacija hotela omogućava lak pristup svim turističkim lokacijama širom Malteških ostrva. Kao što smo već pomenuli, glavna autobuska stanica udaljena je samo nekoliko minuta od hotela. Hotel se nalazi na svojoj plaži.

Grand Hotel Excelsior 5* ima 433 smeštajne jedinice raspoređene na deset spratova. Baš kao što im i imena govore, sve sobe spadaju u luksuzan smeštaj. Od bitnih, osnovnih sadržaja, sve sobe imaju WiFi, LCD TV, minibar, mašinu za kafu,sef.

Hotel nudi uslugu Bed&Breakfast -noćenje sa doručkom i HB – polupansion. Na taj način, ostavlja se mogućnost da bar jednom u toku dana, u novom restoranu iskusite ukuse Mediterana na nov način, na način koji Malta to radi. Hotel ima 5 barova i 3 restorana koji nude širok izbor internacionalne kuhinje, uključujući plodove mora i vegeterijanska jela, ukoliko vam se više dopada ideja potpunog odmora i opuštanja. U svakom slučaju, nemojte preskočiti da obiđete Valetu, da posetite ostrva Gozo i Komino, da upoznate malu Maltu što bolje možete, jer zaista je vredno svakog truda.

Od sadržaja u hotelu Grand Hotel Excelsior 5*, gostima su na raspolaganju spa centar, fitnes centar, sauna, spoljašnji i unutrašnji bazen.

Za druge ponude na istoj destinaciji, možete se informisati putem zvaničnog sajta, gde istovremeno možete uraditi i online rezervaciju ukoliko pronađete svog favorita među hotelima iz naše ponude na Malti. Ne zaboravite da su u ponudi naše agencije i prelepa Hurgada, magični Tunis i gostoljubiva Turska, a za sve informacije koje su vam potrebne, možete nam se obratiti putem call centra - 011 655 78 00.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja