• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi putevi vode u Rim: Uverili smo se zašto je ovaj grad savršena prolećna destinacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored predivnih znamenitosti, Rim je prepun dobrih restorana, kafića i barova koji nude okrepljenje svakom umornom putniku

  • 0

Svi putevi vode u Rim... Tako kažu, a ne čudimo se zašto baš ta izreka važi za ovaj grad.

Glavni grad Italije nudi ogromno kulturno bogadstvo svakom posetiocu, koji neće uživati samo u lepoj klimi i ukusnoj hrani.

Posetili smo najpoznatije lokacije u Rimu, iskusili gužve turista, ali i sve čari onoga što ovaj grad ima da ponudi.

Duže od jednog milenijuma, ovaj grad bio je vladajuća sila, koja je pokoravala sve narode i kulture pred sobom, a Rim je poznavao slavu kao izvorište hrišćanstva i na kraju je povratio svoju moć i bogatstvo i ponovo se uspostavio kao mesto lepote, izvor učenja i prestonica umetnosti.

Danas Rim poseti više od 10 miliona turista godišnje, koji užurbano hodaju kako bi stigli da vide svaku istorijsku znamenitost. Bili smo među njima i uverili se zašto je ovaj grad poseban. 

Prvo smo posetili Panteon, a zatim Fontanu di Trevi, ispred koje je bilo nekoliko hiljada ljudi koji su spremno držali novčić da ubace u čuvenu fontanu.

Sa fontane produžili smo do Piazza Navona i katedrale koja je bila otvorena za posetioce i u kojoj se spremao gudački koncert.

Nešto što ostavlja poseban utisak, naročito na prvi pogled, jeste Koloseum. Ogromna građevina pruža svoje zidine visoko i gledajući u Koloseum možemo zamisliti kako su nekada izgledale borbe gladijatora, uz mnogobrojnu publiku koja je tada navijala.

Redovi turista mirno čekaju da uđu u sam Koloseum i da vide izbliza svaki detalj.

Pored predivnih znamenitosti, Rim je prepun dobrih restorana, kafića i barova koji nude okrepljenje svakom umornom putniku.

Ne postoji ugostiteljski objekat koji neće dobro zbrinuti svoje posetioce, kao i činjenica da je pica, ma gde je poručili, zaista preukusna.

Ceo video pogledajte na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja