• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svega ima na Kubi: Zemlja koja opčinjava turiste

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Budući da je Kuba dobro saobraćajno povezana, to je i putovanje prilično jednostavno

  • 4
Kuba, plaže, Karibi Foto: Pixabay/peterkraayvanger

Poseta Kubi je poput putovanja svetom na jednoj destinaciji.

Turistima se nudi mogućnost da obiđu španske kolonijalne gradove, koji datiraju iz 16. veka, ali i da uživaju u savremenom opremljenim spa centrima uređenim u modernom stilu. Mogu uživati i uz zvuke afro-kubanske i latino muzike, pešačiti kroz spektakularne šumske i planisnke staze, pecati tamo gde je to činio čuveni Hemingvej, roniti na jednom od najvećih grebena na svetu i još mnogo toga.

Kuba Havana Saratoga Hotel Havana / Foto: Shutterstock

Budući da je Kuba dobro saobraćajno povezana, to je i putovanje prilično jednostavno, ističe "Gocuba". U zemlji postoji oko 50.000 kilometara puteva i autoputeva, koji povezuju istok i zapad zemlje, što u velikoj meri olakšava putovanja.

Najveći karipski grad

Vekovima unazad Havana je smatrana svojevrsnom kapijom prema Meksičkom zalivu. Počev od 1982. godine je Stari grad kubanske prestonice uvršten na Listu svetske kulturne baštine UNESCO-a.

Kuba, plaže, Karibi Foto: Pixabay/walternavarro

Zahvaljujući strateški značajnom položaju, Havana se razvijala kao centar trgovine. Upravo je njen položaj i doprineo brzom rastu i razvoju grada, u kome najstarije zdanje datira iz 1519. godine, ističe "Gocuba".

Danas je Havana jedna od najznačajnijih tursitičkih destinacija na Kubi, ali i politički, ekonomski, obrazovni i kulturni centar zemlje.

kuba, zastava kube Foto: Pixabay

Oko 12 kilometara duga staza pored okeana, Vedado je jedna od najpoznatijih atrakcija kubanske prestonice. Povezuje stari deo Havana sa kvartom Vedado, odakle se lako stiže do brojnih gradskih znamenitosti.

Najlepša kubanska plaža

Neretko karakterisana i kao najveća plaža na svetu, Varadero je biser Kube. Deo je poluostrva, koje zapljuskuju vode Atlantskog okeana i na njoj se nalazi veliki broj luksuznih hotela i ugostiteljskih objekata.

Plaža duga više od 20 kilometara prekrivena je finim, belim peskom, karakterističnim za to područje. Tokom cele godine je temperatura na Varaderu između 24 i 26 stepeni Celzijusove skale, navodi "Gocuba", ističući da je za to takođe zaslužna i njena gotovo idealna pozicioniranost.

Kada se krene u pravcu jugozapada od najčuvenije kubanske plaže, nailazi se na poluostrvo Zapata, koje je poznato kao mesto bogate istorije i odlično razvijenog ekoturizma.

Video: Ovo mesto je magnet za turiste! Gde god da pogledate sve je mozaično

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • alal vera alal vera

    25. mart 2023. | 23:30

    beda bedosinja naravno sve izvan hotelskih rezorta koji su samo za strance.

    Podelite komentar

  • posle haitija

    25. mart 2023. | 21:51

    najveca beda

    Podelite komentar

  • jedina drzava

    25. mart 2023. | 23:31

    gde vlast politicke protivnike zatvara na dozivotnu robiju

    Podelite komentar