• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi turisti biraju buduću destinaciju na osnovu nečeg vrlo zanimljivog: Ovo je trend u celom svetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li i vi birate destinaciju na osnovu ovoga?

  • 0
Havaji Havaji / pixabay.com

Prema najnovijim istraživanjima, sve se više ljudi odlučuje za neku destinaciju na osnovu emisija i drugih sadržja koje vide na malim ekranima ili filmskom platnu.

Gledaoci “Belog Lotusa” (engl. White Lotus) na kanalu HBO pravi su dokaz za to. Upravo su nakon epizoda snimanih na pojedinim lokacijama u svetu one doživele neverovatni porast poseta.

Jedna od epizoda snimana je u rizortu na Mauiju, a druga na Siciliji. I jedan i drugi hotel doživeli su pravu ekspanziju.

- Popularni trend značajno je povećao interesovanje za Maui i Taorminu na Siciliji, pri čemu su oba objekta doživela značajn skok u posetama veb-lokacija i proverama dostupnosti, što je na kraju dovelo do većeg broja rezervacija – izjavio je za “Robbreport” Mark Spajhert, izvršni potpredsednik i glavni komercijalni direktor u hotelskom lancu, kome pripadaju oba objekta i dodao:

- Za predstojeću sezonu, objekat u Taormini je rasprodat unapred, a emisija je takođe prikazala Taorminu kao neverovatnu destinaciju. Čak je i u smeštajnim objektima koji se nalaze u blizini primećen nagli porast poseta, iako nisu ni prikazani u emisiji.

Taormina, Sicilija Foto: Pixabay/user32212

Izveštaji koje je objavio "American Express", a prenosi pomenuti sajt, navode da je više od polovine turista bilo pod uticajem lokacija na kojima su snimane njihove omiljene serije ili filmovi. Zapravo je gotovo neverovatnih 70 procenata ispitanika navelo da žele da isplaniraju putovanja na one destinacije koje su videli u nekoj televizijskoj emisiji ili na filmu.

Na osnovu rezultata tog istraživanja predsednica kompanije "American Express travel", Odri Hendli zaključila je da “putnike sve više inspiriše pop kultura”.

Taormina, Sicilija Foto: Pixabay/user32212

Izuzev već pomenute emisije, gledaoci su i pod uticajem drugih emisija tog tipa, poput "Emili u Parizu" (engl. Emily in Paris), čiji je drugi nastavak emitovan na platformi "Netflix", recimo.

Na osnovu čega vi birate destinacije za putovanja?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja