• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osim fenomenalnih plaža, grad na obalama Sredozemnog mora ima još mnogo da ponudi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slobodno se može reći da je Palma de Majorka grad živ tokom cele godine

  • 0
Španija Majorka Foto: Pixabay

Gotovo polovina stanovnika ovog španskog ostrva živi u glavnom gradu. Zato i ne čudi što je Palma de Majorka tako interesantan grad.

Tek oko 15 minuta vožnje je potrebno od aerodroma do prestonice ostrva Majorka, što ga čini odličnim izborom za sve koje posećuju ovo ostrvo.

Slobodno se može reći da je Palma de Majorka grad živ tokom cele godine. Poznat je po odličnim smeštajnim objektima, obilju prodavnica i ugostiteljskih objekata, ali i po bogatoj istoriji i sjajnoj ponudi noćnog života, ističe "Seemallorca".

Atrakcije grada na obalama Sredozemnog mora

Mada se Palma može pohvaliti obiljem atrakcija, najveći broj njih koncentrisan je oko katedrale La Seu. Upravo tu je i staro gradsko jezgro, koje opčinjava turiste. Izuzev zanimljivih ulica, karakterišu ga i odlično očuvane građevine, ali i brojne prodavnice.

U neposrednoj blizini katedrale nalaze se i prostrana luka i šetalište.

Jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Palma de Majorke svakako je katedrala La Seu, izgrađena u stilu gotike. Na mestu na kome se nalazi, ranije je postojala džamija, a pre nje drevni rimski hram. Odmah uz katedralu može se videti i palata, izgrađena tokom 13. veka, poznata po izuzetno lepo uređenim vrtovima.

Ljubitelji istorije koji posećuju ovaj španski grad neretko ostaju fascinirani Arapskom četvrti. U njoj se mogu videti zdanja jedinstvene arhitekture, ali i mnogi omanji šarmatni muzeji. Drvo masline, za koje se tvrdi da je staro oko osam vekova, nalazi se u blizini Arapske četvrti i jedna je od atrakcija glavnog grada ostrva Majorke.

Palma de Majorka, ostrvo Majorka, Španija Foto: Pixabay/medienservice

I za ljubitelje savremene arhitekture Palma nudi zanimljivosti, posebno zbog činjenice da u gradu postoje zdanja koja su građena pod Gaudijevim uticajem. U staroj tvrđavi nalazi se i Muzej savremene umetnosti Es Balaurd.

I naravno plaže

Nemoguće je posetiti ovaj grad, a ne posetiti neku od plaža. Glavna gradska plaža Palma de Majorke udaljena je oko 15 minuta hoda od centra grada i do nje se lako može stići.

Mallorca, Majorka, Španija, letovanje, turizam, more, plaža Foto: Tanjug/AP

U blizini Palme nalaze se i mnoge, vrlo interesantne plaže, koje su takođe prilično lako dostupne. U blzini aerodroma je jedno od najpopularnijih odrmarališta, poznato po dugoj i lepo uređenoj plaži.

Palma de Majorka Foto: Tanjug/AP

Na oko tri kilometra udaljenosti od Palma de Majorke je plaža u Portiksolu, koja je odlično saobraćajno povezana sa gradom. Poznata je po odličnim barovima i restoranima.

Ništa manje nisu zanimljive ni plaže, koje se nalaze na jugozapadnom delu ostrva. Većina njih je organizovana, sa brojnim sadržajima, mada postoje i one divlje, idealne za ljubitelje mira, daleko od gradske vreve.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja