• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gde je u Evropi najlepše?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od dobre hrane do zabavnih parkova, od istorije do prirode

  • 6
turista Foto: Pixabay

Gde u Evropu za svačiji ukus?

Ljudi su različiti i zato slobodno vreme provode na različite načine. Zbog toga je veoma teško odrediti jednu destinaciju kao najlepšu i najzanimljiviju u Evropi. Dok neki razmišljaju o porodičnom odmoru, za druge je kriterijum dobrog putovanja degustiranje raznolikih specijaliteta, a treći uživaju u sportskim aktivnostima, šetnji, planinarenju... Pripremili smo vam 5 tipova putovanja.

Gde je najbolja hrana?

Hrvatska - pomislite samo na ukusnu, svežu ribu koja vam može biti poslužena uz obalu. Italija – odlična kafa, pasta i čaša vina ili kuglica sladoleda? Belgija – bez griže savesti već ujutru možete posegnuti za vaflima prelivenim čokoladom i kroasanima, a zatim nastaviti uz dobro pivo i pomfrit za ručak.

Gde je raj za bicikliste?

Irska – uprkos neprijatnostima zbog moguće kiše, zemlja je izuzetno pogodna za sve vrste biciklista. Francuski Alpi – ako želite i sami da isprobate deo etapa Tur de Fransa adekvatno se pripremite. Provansa – sve što biciklista može da poželi: lepo vreme, lep pogled i puteve bez gužve, a kada parkirate bicikl, tu je još mnogo toga.

Da li odmor koristite za nova iskustva i nikako ne možete da mirujete? Ili više volite da se prepustite uživanju u prijatnom hotelu i dan provedete na plaži? A možda ste pomalo i avanturista i hedonista. Uradite test i proverite koji ste tip putnika i pripremite se za svoj odmor.

Gde su najbolji zabavni parkovi?

Disneyland Pariz – za male i velike, prilika za druženje sa likovima iz najpopularnijih crtanih filmova i celodnevnu zabavu. Europapark Nemačka – sjajna zabava za celu porodicu i mesto gde možete pronaći najstrmiji voz smrti u Evropi, idealan za sve zavisnike od adrenalina. Efteling, Holandija – alternativa Disneylandu, fantastičnom parku koji uključuje šumu bajki.

Gde će ljubitelji istorije uživati?

Rim – verovatno mu nije potrebno predstavljanje, pošto ga pravi istoričari dobro poznaju, samo ga treba videti uživo. Atina – stara Grčka, kolevka civilizacije, mnoge drevne znamenitosti - san svakog ljubitelja istorije. Prag – grad kao bajka, gotička lepota i srednjovekovni šarm, istorija Praga se ogleda u njegovoj prelepoj arhitekturi i prelepim ulicama.

Gde su najlepši nacionalni parkovi?

Nacionalni park Dartmur, Engleska - Ljubitelji Agate Kristi će ovde uživati, jer je pejzaž pun osamljenih močvara, granitnih brda i misterioznih kamenih krugova. Plitvice, Hrvatska – 16 prelepih jezera, 50 kilometara pešačkih staza koje vode preko vodopada, zaista vredi posetiti. Abruco, Italija - planinska divljina dom ugroženog Apeninskog mrkog medveda, divljeg risa, apeninskog vuka i suvog orla.

Koja god destinacija da je vaš izbor, budite sigurni i bezbrižni na putu uz Triglav polisu putnog osiguranja.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Duka Srbin Tenja

    10. april 2023. | 10:27

    KOD KUĆE, NARAVNO !!!!! Svuda prodji, svojoj kući dođi .

    Podelite komentar

  • Hiki

    10. april 2023. | 10:52

    Nemas tj pojma. Malta je raj.

    Podelite komentar

  • Turista

    10. april 2023. | 15:53

    Trenutno je najbolji ratni turizam u Ukrajini, sezona traje celu godinu.

    Podelite komentar