• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upoznajte evropske zemlje na drugačiji način: Top 5 autentičnih iskustava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko želite da otkrijete čari evropskih zemalja, razmislite o autentičim iskustvima

  • 0
Knjige, putovanja Foto: Unsplash/Dariusz Sankowski

Među tolikim aktivnostima i znamenitostima, koje evropske zemlje nude, nije tako lako odabrati one u kojima će turisti zaista uživati.

Na svu sreću, i aktivnosti i znamenitosti u brojnim zemljama širom Evrope ne manjka, tako da svako može pronaći nešto za sebe.

Da li će to biti uživanje u lokalnim specijalitetima, poseta nekoj od znamenitosti ili bolje upoznavanje kulture i tradicije jedne zemlje, umnogome zavisi od afiniteta samih turista.

Ipak, jedno je sigurno, u evropskim zemljama će sigurno pronaći ono što će ih oduševiti.

pula music week Foto: Promo

1. Arena u Puli

Rimski car koji je zaslužan za izgradnju Koloseuma, u današnjoj italijanskoj prestonici, Vespazijan je zaslužan i za izgradnju amfiteatra u Puli. Zato se ova destinacija i ističe kao idealna za ljubitelje istorijskih znamenitosti.

2. Planinarenje, rafting i lokalna kuhinja

Jedno od svetski poznatih geoloških čuda, Alkantara klisura nalazi se na ostrvu Scilija. Posetiocima se uz mogućnost otkrivanja lepota raftinga, nudi i planinarenje. Još jedna zanimljivost jeste i uživanje u gastronomskim specijalitetima lokalne kuhinje, ističe “Visiteurope”.

Švajcarska jezera Foto: Pixabay/-6346023

3. Uživanje u Švajcarskim Alpima

Nemoguće je ne ostati opčinjen prirodnim lepotama Sent Morica i Švajcarskih Alpa. Jednostavno, radi se o lokacijama idealnim za punjenje baterija i uživanje. Od aktivnosti su, osim planinarenja, turistima na raspolaganju i let zmajem, ali i jednostavno uživanje u pikniku ili samo u prirodnim lepotama, po kojima je ovaj planinski venac poznat.

Swiss Alps, Švajcarski Alpi, topljenje glečera Foto: Shutterstock

4. Nezaboravna kulinarska avantura

Huelva se nalazi mahom dalje od uobičajenih turističkih staza u Španiji, što joj daje posebnu draž. Na površini od oko stotinu hektara prostiru se slane močvare, šikare i borove šume, što je i razlog zbog koga je lokacija prepoznata kao deo svetske baštine.

Ono što posetu ovoj španskoj destinaciji čini autentičnom jeste gastronomska ponuda. Specijaliteti od morskih plodova, sa akcentom na belim škampima, ali i uživanje u ukusu mesa iberijske svinje, vrste koja se u blizini uzgaja, učiniće posetu ovoj destinaciji nezaboravnom.

Nemačka Hamburg panorama Foto: Pixabay

5. Grad za ljubitelje “Bitlsa”

Ko god je ljubitelj muzike čuvenih “Bitlsa”, a ko poseti Hamburg , ne zaobilazi ni klub u kome je poznati muzički sastav nastupio 17. avgusta 1960. godine.

Mada, ništa manje nije zanimljiva ni arhitektura ovog nemačkog grada.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja