• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Upoznajte uzbudljiviji Dubai u zatvorenom prostoru: Upustite se u avanture, napregnite i mišiće i um

Vreme čitanja: oko 5 min.

Uživajte u nezaboravnim avanturama u Dubaiju

  • 0
Dubai Foto: Promo/ Dubai Economy and Tourism

Dubai je proglašen najpopularnijom destinacijom na svetu za 2022. godinu prema Tripadvisor Travellers’ Choice Awards, što ga čini savršenom, sveobuhvatnom lokacijom i idealnim odmorom za sve one koji su u potrazi za potpunim resetom i pravom avanturom.

Ubrzan tempo grada i sve veća scena sportskih aktivnosti oduševiće svakog putnika sa svojim epskim zip-lajnima, avanturističkim stazama, dubokim ronjenjem i sa još mnogo toga što je na raspolaganju.

Uronite u beduinsku kulturu i pustinju

Naučite sve o tradicionalnoj beduinskoj kulturi iz prve ruke i istražite pustinjske peščane dine uz Platinum Heritage.

Ture nude solo putnicima priliku da se upoznaju sa pustinjom, uključujući i njene brojne stanovnike, kao i priliku da iskuse zadivljujuće pustinjske zalaske sunca, tradicionalnu emiratsku zabavu i ukusne obroke ispod zvezdanog neba.

Testirajte svoj um

Tepfaktor je prvo avanturističko iskustvo ove vrste koje stiže na obale Dubaija. Kao zabavno iskustvo dizajnirano da svi uživaju u JBR-u, igrači mogu da očekuju nalet adrenalina, sate smeha i uspomene koje će trajati ceo život dok manevrirate 21 izazovom oko pećine koji će vaš tim staviti na krajnji test.

Istražite unutrašnji lavirint

Jumble je specijalno dizajnirana avantura u zatvorenom prostoru koja testira vašu snagu, izdržljivost, moć mozga i kognitivne sposobnosti. U ovom urbanom lavirintu, gosti imaju zadatak da rešavaju slagalice i zadatke što je brže moguće, tako što koriste svoja čula i sposobnosti ne bi li izašli iz lavirinta i pobedili.

Jumble Foto: Dubai / PR

Prisetite se igara iz mladost

Brass Monkey je obećava sate i sate zabave za sve. Smešten je na modernom ostrvu Bluvoters, i nudi popularnu kuglanu sa 12 staza, VR trkačke simulatore i više od 60 arkadnih igara.

Moćete da evocirate uspomene na detinjstvo izazivaju prijatelje na retro obračun u Pac-Manu, ili stare igre "gađanje obruča", vazdušni hokej i još mnogo toga.

Auto safari za pustinjske avanturiste

Uhvatite zadivljujući pogled na narandžasti zalazak sunca i uronite u jednu od najuzbudljivijih aktivnosti u gradu. Tur-operatori nude različite paket-aranžmane, koji uključuju i putovanje u Lahbab gde može da se vidi "Big Red" (Velika crvena) - najviša peščana dinu u Dubaiju, nazvana po svojoj živopisnoj boji.

Jutarnji safari uključuje sendboarding i uživanje u neverovatnom izlasku sunca nad impresivnim pejzažom. Jahanje kamila nudi idealan način da se prođe kroz pustinju na isti način kao i oni koji su vekovima naseljavali ovaj region. A večernji pustinjski safari pruža uzbudljivu vožnju po peščanim dinama pre nego što svratite u pustinjski kamp da biste uživali u tradicionalnoj arapskoj gozbi.

Uživajte u noćenju gde možete da gledate u zvezdano otvoreno nebo nakon noći zabave uz plesače i muziku. Tradicionalna odeća je dostupna za isprobavanje, što vam omogućava da uronite u kulturnu avanturu.

Otkrijte potopljeni grad

Posetioci mogu da "urone u drugi svet"  zahvaljujući Deep Dive Dubai, najdubljem bazenu na svetu za ronjenje. Bazen ima zadivljujući potopljeni grad koji ronioci svih nivoa mogu da istraže, zajedno sa napuštenim pejzažom ulice gde se nalaze stan, garaža i arkada, među ostalim iznenađenjima.

Dubai, Deep Dive Foto: Dubai PR/Travel advance

"Duboko ronjenje" nudi i iskustva ronjenja na dah i kurseve ronjenja za sve nivoe sposobnosti od strane ručno odabranog tima međunarodnih profesionalaca za ronjenje.

Opustite se uz pustinjski zalazak sunca

Slikovita 40-minutna vožnja do pustinje Al Qudra jedna je od najpopularnijih lokacija na otvorenom delu Dubaija. Prijatelji i porodica mogu da se okupe i uživaju u čudima koje Al Kudra može da ponudi, poput prelepog jezera ljubavi, zalaska sunca iznad pustinjske oaze i autohtonih divljih životinja, uključujući i arapski orikse i gazele. Ljubitelji fitnesa mogu da iznajme bicikle i istraže 86 kilometara dugačku biciklističku stazu, koja je posebno impresivna prilikom zalaska sunca.

Zadovoljite potrebu za brzinom

Dubai Autodrome nudi razna iskustva za različite uzraste, uključujući i karting ili priliku da posetioci voze superautomobile ili, čak, trkačke automobile. Posetioci mogu da voze Formule 1 i da se trkaju kao profesionalci u potrazi za uzbudljivom vožnjom. Gosti mogu i da rezervišu Clio Cup ili Ferrari GT iskustvo ili da svoju vožnju podignu na viši nivo uz privatne časove sa iskusnim instruktorom vožnje.

Dubai Autodrom Foto: Dubai PR/Travel advance

Krenite u vodenu avanturu

Jedan od najboljih načina da se rashladite u Dubaiju je u jednom od vrhunskih vodenih parkova. Uzbuđenje vam je zagarantovano u najvećem vodenom parku na svetu Aquadventure, na vožnjama Trident Tover, Splashers Laguna i Splashers Cove, bez obzira na vaše godine. I LEGOLAND ® vodeni park je posebno dizajniran za porodični dan i za decu uzrasta od dve do 12 godina, gde je mališanima omogućeno da prave sopstvene splavove od lega.

Glamurozni klubovi na plaži u Dubaiju

Za potrebe međunarodnog džet-seta širom Dubaija ove godine je otvoren širok spektar samostalnih klubova na plaži, uključujući ultra-šik Tviggy od La Cantine, Lucky Fish inspirisan Mediteranom i Coco Bay na Baliju. Kombinujući stil, muziku i prefinjenu kuhinju, globalni favoriti Namos i Cove Beach takođe su veoma popularni među putnicima koji traže "bosonogi" luksuz.

Najslikaniji "Instagram" bazeni

Jedan od glavnih kriterijuma za mesto za odmor često je odličan bazen, a kolekcija bazena koji obaraju rekorde u Dubaiju je ispred svake konkurencije.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, The Address Beach Resort drži rekord za najviši beskonačni bazen na svetu, dok će Aura Sky Pool Lounge uskoro da bude jedan od najvećih beskonačnih bazena na svetu sa pogledom od 360 stepeni, kada se otvori.

Gastronomska avantura 

Balkanski bistro

Za ljubitelje hrane, nekoliko lokacija se baš izdvaja. Apsolutni dragulj za gurmane 21 gram i jedini balkanski bistro u gradu. Restoran favorizuje hranu, a ne gužvu i glamur, a pruža ukusni sezonski meni, popunjen jelima u bosanskom, srpskom i hrvatskom stilu. Jela uključuju pečene proizvode, ukusne salate, sporo kuvano meso i sveže morske plodove.

Dubai, bistro 21 gram Foto: Dubai PR / Travel advance

Moderna indijska jela

Tresind je jedna od najpoznatijih destinacija za ručavanje u Dubaiju gde se služi moderna indijska kuhinja i neobičan pristup indijskoj uličnoj hrani.

Dubai, Tresid, indijski restoran Foto: Dubai / PR / Travel advance

Ljubitelji kulinarstva takođe bi trebalo da se upute u sestrinski restoran Tresind Studio, koji se nalazi na krovu tržnog centra Nakheel na Palm Jumeirah, gde će da iskuse vrhunsko iskustvo sa lokalnim organiskim sastojcima i zaninima.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja