• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spremni ste da kažete "da"? Učinite to na jednom od 7 najromantičnijih mesta u Evropi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko odaberete neku od ovih destinacija za najsrećniji dan u životu mnogih, doživećete nešto čarobno

  • 0
Grčka svadba Santorini Svadba u Grčkoj / Foto: Mariamichelle/Pixabay

Čin venčanja sam po sebi je romantičan. Ali ako je još upriličen na nekoj destinaciji, koja je poznata kao idealna za to, onda možemo govoriti o pravom pravcatom venčanju kao iz bajke.

Na tlu Evrope postoji veliki broj lokacija koje se smatraju idealnim za venčanje iz snova. Neke su lako dostupne, a do nekih nije baš tako jednostavno doći.

Ipak, jedno je sigurno: ukoliko odaberete neku od ovih destinacija za najsrećniji dan u životu mnogih, doživećete nešto čarobno.

1. Ostrvo Santorini

Pored toga što je atraktivno kao letnja destinacija, grčko ostrvo Santorini poznato je i kao jedna od najboljih evropskih destinacija za venčanja. A ako se tome dodaju i lokalni običaji, koji su u najmanju ruku interesantni, venčanje na Santoriniju nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

gradovi sveta Foto: Pixabay

2. Venecija

Neretko okarakterisana kao jedan od najromantičnijih evropskih gradova, kako ističe “Visiteurope”, Venecija se sa pravom našla na listi predloga destinacija za romantična venčanja. Osim samog čina venčanja, celokupna proslava može biti upotpunjena i vožnjom gondolom duž čuvenih venecijanskih kanala.

Verona, terasa balkon Romeo i Julija Foto: Zuma Press / Profimedia

3. Verona

Grad obeležen tragičnom ljubavnom pričom dvoje mladih privlači veliki broj romantičnih duša iz celog sveta. Zamislite da kažete “da” u gradu, u kome su nekada davno svoju ljubav gradili i Romeo i Julija?

Prag, Češka Foto: Telegraf.rs

4. Prag

Zbog nestvarno lepe arhitekture, češka prestonica se našla na listi najboljih evropskih destinacija za venčanja iz snova. Nema sumnje da će to biti vrlo neobično iskustvo ako odaberete baš Prag za taj čin. Mesta za fotografisanje ima na pretek, što će dodatno upotpuniti celokupan događaj.

5. Kiruna

Iako su mnogima prve asocijacije na romantično venčanje sunce, more i lepa okolina, evo i jednog, posve neuobičajenog predloga. U švedskom gradu Kiruna nalazi se ledeni hotel, a područje je idealno za ljubitelje zime. Zašto da ne? Imaćete sigurno neobično venčanje.

San Marino Foto: Pixabay/schwoaze

6. San Marino

Venčanje u jednod od tri kule San Marina definitivno je neobična destinacija, ali i izuzetno romantična. Kula La Guatija jedna je od tri kule i smatra se najstarijom, budući da je izgrađena još tokom 11. veka.

la sagrada familia Foto: Pavol Svantner/Unsplash

7. Barselona

Fotografija zaljubljenog para ispred velelepne Sagrada Familie opčiniće svakoga. Istini za volju, u Barseloni ne manjka lokacija za romantične fotografije, što je upotpunjeno blizinom obale Sredozemnog mora.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja