• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 najboljih ostrva na svetu za 2022. godinu po mišljenju turista

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čitaoci “Travelandleisure” svake godine biraju najlepša ostrva. Uglavnom se tom prilikom rukovode dostupnim aktivnostima, plažama i prirodnim atrakcijama, ali i gastronomskom ponudom i svim onim detaljima koji utiču na njihov odmor

  • 1
Maldivi Foto: Pixabay

Letovanje i odmor na ostrvu imaju posebnu draž. Iz godine u godinu se lista najboljih ostrva na svetu, prema mišljenju turista, očekivano menja.

Ipak, neka od njih su uvek u samom vrhu. Što zbog autentične prirode, što zbog ponude smeštaja, što zbog brojnih sadržaja i aktivnosti, koje su na raspolaganju turistima iz celog sveta.

Čitaoci “Travelandleisure” svake godine biraju najlepša među njima.

Uglavnom se tom prilikom rukovode dostupnim aktivnostima, plažama i prirodnim atrakcijama, ali i gastronomskom ponudom i svim onim detaljima, koji utiču na njihov odmor.

Ovo je njihov izbor.

1. Ostrvo Iskija

Oko sat vožnje trajektom deli Napulj i ostrvo Iskija u Tirenskom moru. Razlozi zbog kojih je baš ovo ostrvo u samom vrhu liste najlepših na svetu jesu netaknute plaže, živopisna sela i termalni izvori, koji se nalaze na njemu.

Ostrvo Iskija, Italija Foto: Pixabay/falco

Od mogućih 100 poena, ovo italijansko ostrvo je u anketi čitalaca pomenutog sajta dobilo ocenu 94,61.

2. Maldivi

Uživanje u zemlji poznatoj po najnižoj nadmorskoj visini je, slobodno se može reći, zagarantovano. Plaže prekrivene finim, belim peskom i odlični hoteli, ali i nestvarno plava boja vode, ono su što karakteriše ostrva u Indijskom okeanu.

Mala je razlika u oceni, u poređenju sa pomenutom Iskijom, pa su Maldivi dobili ocenu 94,44 u ovom glasanju.

3. Bali

Neretko karakterisano kao raj na zemlji, indonežansko ostrvo Bali privlači pažnju kako zbog povoljnih klimatskih uslova tokom godine, tako isto i zbog ponude smeštaja, ali i ljubaznosti domaćina.

foto Pixabay foto Pixabay

Na listi najboljih ostrva na svetu, Bali zauzima visoko treće mesto, sa ocenom 92,51, od mogućih 100.

4. Ostrvo Milos

Tik iza Balija, sa ocenom 92,50 našlo se grčko ostrvo Milos. Izuzev po odličnoj gastronomskoj ponudi, nadaleko je poznato i po skrivenim plažama, pa ne čudi što važi za odličan izbor za zaljubljene parove.

5. Ostrvo Fidži

Na području Melanezije, nalazi se ovo ostrvo neverovatne lepote. Fidži zapljuskuju vode Indijskog okeana, a u celokupnom arhipelagu nalazi se čak 322 ostrva i 522 ostrvaca, navodi “Vikipedia”.

Ostrvo Fidži Foto: Pixabay/KuyaAndy

Veći deo ostrva prekrivaju šume, dok je turizam naročito razvijen na Koralnoj obali, koja se nalazi na ostrvu Viti Levu.

U ovoj anketi, ostrvo Fidži dobilo je ocenu 92,38.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčko ostrvo Tinos kao savršena destinacija za letovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Dragica

    23. april 2023. | 08:00

    Jeste da su lepa ostrva ali nisu dostupna za nas prosečne turiste. Dajte nam top listu ostrva koja su bliža našem okruženju i našim mogućnostima .

    Podelite komentar