• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Baliju turisti više neće moći da iznajmljuju motocikle

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim toga, za turiste će važiti i ograničenje korišćenja automobila

  • 0
Triumph, motocikl, motor, enduro Foto: Unsplash

Prema najavama lokalnih vlasti, na indonežanskom ostrvu, koje se neretko naziva i “Ostrvom bogova”, uskoro će važiti neka nova pravila, koja se možda i neće dopasti mnogima.

Kako prenosi CNN, na nedavno održanoj konferenciji za štampu, guverner Balija, Vajan Koster istakao je da Vlada ima u planu da se “obračuna sa stranim turistima koji ilegalno rade na ostrvu”. Sve to može potencijalno uticati i na digitalne nomade.

Takođe je napomenuo da iznajmljivanje motocikala, koji su izuzetno popularni na Baliju, neće više biti dozvoljeno turistima. Osim toga, za turiste će važiti i ograničenje korišćenja automobila.

foto Pixabay foto Pixabay

Na meti će najpre biti stranci, koji po Baliju voze motocikle bez odgovarajućih dozvola i kaciga, budući da voze neoprezno, ali i koriste lažne indonežanske lične karte ili zloupotrebljavaju boravišnu i radnu dozvolu, kako je istakao guverner.

Ovo indonežansko ostrvo izuzetno je popularno među bekpekerima i ljubiteljima plaža. Ipak, čini se da mnogi baš i ne poštuju domaćine, pa ne čudi što je tokom pandemije loš odnos između turista i meštana kulminirao.

Bali Plaža na ostrvu Bali / Foto: Pixabay

Naime, dvoje kreatora video-materijala koji su popularni na mrežama su tokom pandemije emitovali video, u kome jedno drugom na licu crtaju lažnu masku. Budući da je njihov video postao viralan, vrlo brzo je izazvao prilično negativne reakcije i lokalnog stanovništva i turista.

Sve to je kulminiralo u avgustu 2021. godine, kada je par, uprkos javno emitovanom video-izvinjenju u prisustvu advokata, ipak deportovan sa Balija.

foto Pixabay foto Pixabay

Vlada u Dažakrti je u narednom periodu donela brojne zakone, koje su neki okarakterisali kao konrtoverzne, iako je Koster istakao da oni ipak neće imati uticaja na turiste ili strance koji žive i rade na Baliju.

Kako je na konferenciji napomenuo guverner, pandemija se smatra krivcem za “usporavanje napretka na ostrvu”, koje je primarno usmereno na turizam.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nakon 3 godine saznala da je u rukama držala smrtonosnu živuljku: Pukom srećom je preživela!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja