• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

JEDAN OD FAVORITA IZ LANCA ROYAL: Kupanje na prelepoj peščanoj plaži, ali i šetnja ostacima drevnog grada

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zahvaljujući mirnoj atmosferi, lepim peščanim plažama i prijatnoj mediteranskoj klimi, Side predstavlja idealnu destinaciju za porodična putovanja

  • 1
Hotel Royal Alhambra Palace Foto: Promo/ 1A Travel

Side, što na grčkom znači nar, vekovima je bio prepoznatljiv kao jedan od važnijih trgovinskih centara na Mediteranu, gde su se mešale umetnosti iz doba Aleksandra Velikog, Rimskog carstva i Stare Grčke. Zahvaljujući tome, grad je međunarodno priznat sa svojim spomenicima kulture, kao jednim od najvažnijih punktova Male Azije. Zapadni deo grada je u znaku luksuza i modernog doba, sa hotelima visoke kategorizacije i prelepim peščanim plažama, dok je istočni, među lokalnim stanovništvom poznat kao ’drevni Side’, više šljunkovit, ali u poređenju sa zapadom, dosta mirniji.

Royal Alhambra Palace Hotel 5* nalazi se u mestu Çolaklı na svojoj plaži, oko 9km od centra Sidea, oko 14km od Manavgata i oko 40km od aerodroma Antalija.

Hotel je deo lanca Stone Group Hotels i zauzima 60.000m2 . Otvoren je u junu 2012. godine. Hotel ukupno ima 579 soba od kojih 395 superior standardnih, 46 family soba sa konektovanim vratima, 48 duplex family, 60 Alhambra apartmana, 22 junior apartmana i 3 kraljevska apartmana. Postoji i 5 soba prilagođenih osobama sa posebnim potrebama.

Royal Alhambra Palace Hotel 5* ima glavni restoran, Midnight snack restoran, Bistro restoran, Pinocchio dečiji restoran, Lili poslastičarnica, 5 à la carte restorana (italijanski, turski, restoran sa kuhinjom Dalekog istoka, riblji i meksički restoran), 7 barova (Lobby, Pool, Moonlight Beach, Piano Lobby bar, Bowling bar, Amphi i Energy Disco Bar), poslastičarnicu i diskoteku. Za decu tu je mini club (04 – 12 godina) okružen dečijim bazenima sa toboganima, luna parkom i igralištem.

Postoji mogućnost čuvanje dece, usluga koja se dodatno plaća, kao i korišćenje à la carte restorana.

Hotel ima svoju peščanu plažu. Ležaljke, suncobrani, dušeci i peškiri se ne plaćaju.

Sve sobe imaju balkon, mini bar, ketler, TV sa satelitskim kanalima, Wi-Fi internet ograničene brzine (high speed internet se doplaćuje), fen, klimu, sef, tepih. Hotel raspolaze odredjenim brojem soba za osobe sa invaliditetom. Od dodatnih usluga, koje nekad život znače, ali se i dodatno naplaćuju, pomenućemo room service, high speed Wi-Fi internet, bade mantil, papuče (dobijaju se na zahtev), telefon i ostalo van koncepta.

Usluga u Royal Alhambra Palace Hotel 5* je Ultra All Inclusive doručak, kasni doručak, ručak, večera (samoposluživanje – izbor više jela prema hotelskim pravilima u glavnom restoranu). Neki od glavnih obroka se služe i u Snack i Bistro restoranima. U konceptu su: dijetalni i dečiji meni, tematski meni, snack restoran, užine, turske palačinke i poslastičarnica u određenom delu dana, lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, sladoled tokom večere, topli napici, fast food. Dodatno je potrebno platiti za korišćenje à la carte restorani (obavezna rezervacija dan ranije), za uvozna alkoholna i bezalkoholna pića, premium pića, flaširana vina, sokovi od sveže ceđenog voća i ostalo van koncepta.

Gostima hotela su na raspolaganju i sledeće usluge, uz doplatu: doktor, frizer, šoping centar (juvelir, koža, market, butik), fotografska radnja, servis za pranje i peglanje veša, hemijsko čišćenje, rent-a-car, faks.

Royal Alhambra Palace Hotel 5* poseduje veliki otvoreni bazen, 3 bazena sa toboganima, 2 dečija bazena (bazen sa toboganima i otvoreni bazen), zatvoreni bazen, Aqua Park (5 tobogana), luna park, stoni tenis, tenis i oprema, fitness centar, pikado, gimnastika u vodi, dnevne i večernje animacije i programi, živa muzika, Wi-Fi internet u lobiju i sobama (sa ograničenom brzinom i brojem korisnika), odbojka na plaži, aerobic, kursevi plesa, strečing, boćanje, vaterpolo, diskoteka.

Na raspolaganju su i internet café, bilijar, igraonica, tenis uveče i oprema, časovi tenisa, kuglanje, kompjuterske igre, svi vodeni sportovi i ostalo van koncepta uz posebnu doplatu.

Od spa i wellness sadržaja, gosti mogu u okviru koncepta uživati u turskom kupatilu, sauni, jacuzziju (samo u zimskoj sezoni) i sobi za relaksaciju, dok se masaže, piling, spa tretmani nege lica i tela i ostalo van koncepta mogu koristiti uz dodatnu doplatu.

Osim Antalijske regije, u ponudi su i Bodrum, Egipat, ali i Tunis i Malta, kao novije destinacije u ponudi. Na zvaničnom sajtu agencije "1 A Travel" postoji i mogućnost online rezervacije, pa jednostavno i brzo možete osigurati svoje mesto na moru. Dodatno smo olakšali ovu uslugu, pa ukoliko nailazite na poteškoće da stupite u kontakt sa nama, ovo je idealan način da svoja mesta na vreme sačuvate.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • x

    24. maj 2023. | 08:12

    To su naj bolji hoteli.

    Podelite komentar