• 9

Vreme čitanja: oko 2 min.

Italija u srcu Fruške gore

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbrže rastuća destinacija u regionu Rizort Fruške terme uskoro dobija i italijanski restoran "Piazza"

  • 9
Fruške terme Foto: Promo/ Mag archi

Sjajna vest za sve ljubitelje italijanske kuhinje i gastronomije: 01. jula Italija stiže na sunčane padine Furške gore, dok već sada u pre-opening fazi možete uživati u pravoj italijanskoj kafi, upoznati se sa sjajnom ekipom i fantastično osmišljenim enterijerom!

Čarobni italijanski restoran koji će oduševiti sva vaša čula i preneti vas direktno u prelepu zemlju Italiju, otvara se u sačuvanoj prirodi prvog kondominijuma "Fruške Residence", u sklopu rizorta Fruške terme.

-Smestili smo se u samom srcu Fruške gore, prvom nacionalnom parku u zemlji i sinonimu za vino i vinogradarstvo, kako bismo vam pružili nezaboravno iskustvo istinskog italijanskog uživanja. Vizija "Piazza" restorana je jednostavna - doneti vam najfinije ukuse Italije, uz tradicionalne recepte i sveže sastojke, kako biste se osećali kao da ste upravo stigli na obalu čizme - poručio je izvršni direktor F&B sektora Lekso Mijić.

Šef kuhinje, stručnjak sa bogatim iskustvom u italijanskim kulinarskim veštinama, stvaraće prava remek-dela od ukusnih pasti, rafiniranih rižota, sočnih mesnih i ribljih specijaliteta, sve do neodoljivih slatkih zalogaja. Ambijent restorana je, kako navode u rizortu, jednako važan koliko i hrana koja se servira u njemu. Prostor je osmišljen kao kombinacija rustične elegancije sa modernim notama, stvarajući toplu i prijateljsku atmosferu u kojoj će se svi osećati kao kod kuće. Plafon je napravljen od švajcarskog akustičnog materijala, u obliku reljefa Fruške gore, dok se rasvetom simuliraju sazvežđa Veliki i Mali medved.

Posebna pažnja posvećena je i izboru vina. Iz "Piazze" sa ponosom ističu i bogatu vinsku kartu koja obuhvata najbolje italijanske etikete, od čuvenih crvenih vina do osvežavajućih belih sorti. Gostima će, takođe, na usluzi biti somelijeri koji će sa zadovoljstvom preporučiti savršeno vino koje će se uklopiti uz hranu i upotpuniti celokupno iskustvo.

-Otvaramo naša vrata za sve ljubitelje italijanske kuhinje i one koji žele da se prepuste izvrsnosti italijanskog kulturnog nasleđa. Neka naš italijanski restoran na Fruskoj gori postane vaše omiljeno mesto za okupljanje sa porodicom i prijateljima, proslavu posebnih trenutaka ili jednostavno uživanje u izvanrednom obroku - poručio je generalni menadžer rizorta Dejan Pejčinović.

Rizort Fruške terme lociran je strateški između dva najveća grada u Srbiji, na samo pola sata vožnje od Novog Sada i sat vremene od Beograda. U sastavu rizorta su prvi adults only hotel u Srbiji "Premier Aqua", Etno kompleks "Vrdnička kula", prvi Movenpick hotel u zemlji Fruške terme, kao i prvo kondo naselje Fruške Residence, u sklopu kojeg će biti i vaše novo parče Italije, restoran "Piazza".

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Mare

    25. maj 2023. | 12:52

    Kad su postali fransiza sa Svajcarcima Movenpik, podigli su cene, uveli da deca od 6-12 godina placaju, a bilo je besplatno i na taj nacin su dobar deo korisnika odvratili od posete Fruskim termama. Bio sam nekoliko puta, ali sad je bezobrazno skupo.

    Podelite komentar

  • Iv

    25. maj 2023. | 15:04

    Jeftinije je u Norveskoj

    Podelite komentar

  • Dini

    25. maj 2023. | 12:57

    Koja je to tačno mesto, da li je to Vrdnik?

    Podelite komentar