• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Treće ostrvo po veličini u Italiji pravi je dragulj koji treba otkriti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Elba se smatra odličnim izborom za ljubitelje mirnog odmora i prirode

  • 0
Ostrvo Elba, Italija

Foto: Pixabay/danielefiaschi

Iako pripada Nacionalnom parku Toskanskog arhipelaga, ostrvo Elba nije baš na mapi turističkih destinacija, budući da se nalazi u senci mnogo popularnijih mesta u Italiji.

Na ostrvu koje zauzima površinu od oko 220 kvadratnih kilometara i nalazi se na trećem mestu po veličini u celoj zemlji, živi oko 30.000 stalnih stanovnika.

Elba se smatra odličnim izborom za ljubitelje mirnog odmora i prirode. Krase je brojne staze za pešačenje, ali i vožnju bicikla. Međutim, plaže na Elbi su zapravo ono što očarava sve posetioce. Uz to, u pitanju je ostrvo poznato i po bogatoj istoriji, za koje su mnogi čuli kao za mesto Napoleonovog izgnanstva u prvim decenijama 19. veka.

Termalna kupatila San Đovani

Mada nema spora da će turisti imati priliku da uživaju na nekoj od fenomenalnih plaža ostrva, Elba nudi još jednu atrakciju. U termalnom bazenu u zalivu Portoferaio nalaze se termalna kupatila.

Ostrvo Elba, Italija

Foto: Pixabay/thruthelight

Zahvaljujući lekovitim vodama, koje su izuzetno bogate brojnim mineralima i drugim blagodetnim sastojcima, a najpre jodom i gvožđem, mnogi koji pate od bolova u mišićima će osetiti benefite nakon posete ovim termalnim kupatilima, navodi „Travelandleisure“.

Najpoznatija plaža

Ne može se osporiti da na ostrvu Elba postoje brojne plaže, te ne postoji sumnja da će svaki posetilac uspeti da pronađe onu, koja najviše odgovara njegovim potrebama.

Među njima se posebno izdvaja plaža Biodola.

Osim po finom, mekom pesku, ova plaža je poznata i po nestvarno plavim nijansama mora. Zbog svoje pozicioniranosti, prilično je zaštićena od vetrova, pa važi za jednu od boljih opcija za celodnevno uživanje u sunčanju i kupanju.

Ostrvo Elba, Italija

Foto: Pixabay/11417994

Ljubitelji ronjenja takođe rado posećuju ovo italijansko ostrvo. Tim pre što je more oko Elbe poznato po bogatom i šarolikom živom svetu.

Planinarenje na Elbi

Sa nadmorskom visinom od oko 975 metara planina Kapan važi za najvišu na Elbi.

Ostrvo Elba, Italija

Foto: Pixabay/dexmac

Staza duga oko 12 kilometara vodi do njenog vrha, a ljubitelji pešačenja i planinarenja će imati priliku i da uživaju u nestvarno lepom pogledu, koji se sa te staze pruža.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja