• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mondensko italijansko letovalište, Kapri je nadaleko poznat i po Plavoj pećini

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izuzev obilaska gradova Kapri i Antikapri, posetioci se najčešće odlučuju za obilazak Plave pećine, budući da je ona najpoznatija atrakcija na ostrvu

  • 0
Ostrvo Kapri, Amalfi, Italija Foto: Pixabay/bilaleldaou

U Napuljskom zalivu, nedaleko od grada Napulja i poluostrva Sorento, nalazi se ostrvo poznato kao mondenski centar. Ostrvo Kapri neretko je destinacija za odmor svetskog džet-seta.

Zahvaljujući izuzetno bogatoj flori, ali i krečnjačkom zemljištu, ovo italijansko ostrvo se može pohvaliti bujnom vegetacijom. Ništa manje nije bogat ni životinjski svet koji obitava kako na samom ostrvu, tako isto i u vodama koje ga okružuju.

Prosečna temperatura vazduha tokom jeseni i zime je između 13 i 14 stepeni, dok je u proleće oko 16, a u leto oko 23 stepena Celzijusove skale, navodi „Capritourism“, te se slobodno može reći da je Kapri destinacija idealna za posetu tokom cele godine.

Prirodne lepote Kaprija

Kako je lako dostupan iz Napulja i Sorenta, sa kojima je povezan redovnim brodskim linijama, Kapri je čest izbor za kraće izlete turista koji posećuju te destinacije.

Ostrvo Kapri, Amalfi, Italija Foto: Pixabay/dezalb

Izuzev obilaska gradova Kapri i Antikapri, posetioci se najčešće odlučuju za obilazak Plave pećine, budući da je ona najpoznatija atrakcija na ostrvu. Iako se u okolini Kaprija nalaze i druge morske pećine, ova je najatraktivnija upravo zbog igre svetlosti i senke, te specifične plave boje vode, čije nijanse se neprekidno menjaju, navodi „Vikipedija“.

Ostrvo Kapri, Amalfi, Italija Foto: Pixabay/huguenotpg1

Iako se često organizuju izleti do ove morske pećine, kupanje u njoj je strogo zabranjeno iz dva razloga. Prvo zbog bezbednosti, a drugo da bi tako čista voda ostala očuvana.

Obilazak Plave pećine

Samim tim što je u pitanju jedna od najpoznatijih atrakcija ovog italijanskog ostrva, Plava pećina deo je ponude izleta sa Kaprija.

Ostrvo Kapri, Amalfi, Italija Foto: Pixabay/dezalb

Ulazak u pećinu je moguć samo u čamcima na vesla, pa izlet podrazumeva dolazak posetilaca do samog ulaska u pećinu, većim brodom, gde je potrebno da pređu u manje čamce, koje pokreću vesla, te da kupe karte za ulazak u pećinu.

Ostrvo Kapri, Amalfi, Italija Foto: Pixabay/falco

Cena dvočasovne ture brodom sa Kaprija po osobi iznosi 18 evra, navodi „Capri.com“. A turistima su na raspolaganju i druge opcije za obilazak Plave pećine, pa tako privatna dvočasovna tura košta 160 evra, dok je potrebno izdvojiti 400 evra za najam čamca u toku celog dana.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Gulašijadi u Prijevoru kod Čačka okupila ljubitelje kultnog specijaliteta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja