Quantcast
  • 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovčar Banja dobija modernu oftalmološku kliniku i postaje centar zdravstvenog turizma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do sada su velika finansijska sredstva uložena u revitalizaciju Ovčar Banje i realizovani su neki od kapitalnih projekata

  • 0
Ovčarsko-kablarska klisura

foto: RINA

Revitalizacijom Ovčar Banje Srbija će dobiti još jednu atraktivnu turističku destinaciju. Osim sportskog, aktivnog i verskog akcenat će biti stavljen i na razvoj zdravstvenog turizma i u planu je otvaranje poliklinike.

- Reč je oftalmološkoj poliklinici u kojoj će se obavljati najkompleksnije intervencije na oku, a planirano je da u njoj ordiniraju eminentni domaći, ali i inostrani stručnjaci iz ove oblasti medicine - izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On dodaje da je planirano izmeštanje Pošte u Ovčar Banji, koja će nastaviti da radi na drugoj lokaciji, a u toj zgradi biće otvorena poliklinika. Takođe, najavio je i druge projekte.

- Sa crkvom je dogovoreno da deo vile "Sirotice" bude pretvoren u Muzej Ovčarsko-kablrskih manastira, a na jesen se očekuje početak izgradnje RH centra, investicija koja je vredna oko pola milijarde dinara - najavio je Todorović.

Do sada su velika finansijska sredstva uložena u revitalizaciju Ovčar Banje i realizovani su neki od kapitalnih projekata. Izgrađen je put do vrha Kablara, uređeno pristanšte, amfiteatar i otvoren Prirodnjčaki muzej.

- Očekuje nas početak gradnje vidikovca na Kablaru, uređenje vodovodne i kanalizacione mreže u ovom području, izgradnja saobraćajnice sa druge strane kanala, kao i mosta koji će spajati lučansku i čačansku stranu Ovčar Banje. Grad Čačak izdvojio je 25 miliona dinara za izgradnju obalne utvrde sa obe strane i nadamo se da ćemo naredne godine završiti taj posao - zaključio je Todorović.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Od obične klisure do uživanja u prirodi: Pogledajte kako će izgledati Ovčar Banja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja