• 0

Vreme čitanja: oko 7 min.

Letnja zabava u Dubaiju uprkos velikim letnjim vrućinama: Nebrojeno mogućnosti u zatvorenom

Vreme čitanja: oko 7 min.

Iako su aktivnosti uglavnom preseljene u unutrašnje prostore, u njima se i dalje slavi sve ono po čemu je Dubai najpoznatija turistička destinacija na svetu

  • 0
Dubai PR Leto Foto: Travel-Advance/Dubai PR

Leto u Dubaiju počinje oko poslednje nedelje aprila i završava se oko prve nedelje oktobra. Temperatura vazduha tokom letnje sezone varira između 33 i 42 stepena Celzijusa.

Sa ovakvim temperaturama, većina aktivnosti na otvorenom i festivali su ograničeni.

Ali, iako je grad direktno pod uticajem sunca tokom ovih meseci, daleko je od toga da će da uspori tokom letnje sezone. Naprotiv. Iako su aktivnosti uglavnom preseljene u unutrašnje prostore, u njima se i dalje slavi sve ono po čemu je Dubai najpoznatija turistička destinacija na svetu - od hrane, preko umetnosti do prirode.

Lepote zatvorenih aktivnosti Dubaija su u tome što je sve klimatizovano i prohladno, što vam omogućava da udobno boravite unutra tokom ovih meseci.

Kulturne aktivnosti 

Zadivljujući i futuristički Muzej budućnosti prikazuje najnovije inovacije u nauci i tehnologiji, zbog čega je idealna destinacija za svakog ko želi da nauči nešto novo tokom letnjih meseci. Posetioci mogu da istražuju interaktivne izložbe, prisustvuju demonstracijama uživo i prisustvuju razgovorima o različitim temama u vezi sa inovacijama, održivošću i budućom tehnologijom.

Moderna i najsavremenija Biblioteka Mohameda Bin Rašida je idealno mesto za knjiške moljce svih interesovanja i uzrasta. Biblioteka ima kolekciju od više od četiri miliona knjiga, multimedijalnih izvora i kulturnih eksponata.

Dubai Frame je jedinstvena atrakcija koja posetiocima pruža perspektivu prošlosti, sadašnjosti i budućnosti grada. Okvir je visok 150 metara i sastoji se od dve kule povezane mostom. Posetioci mogu da istraže eksponate koji prikazuju istoriju i budućnost Dubaija, kao i da uživaju u panoramskom pogledu na grad sa vrha.

Za ljubitelje istorije, Muzej Al Šindaga je odlična opcija. Smešten je u istorijskom delu Dubaija i sadrži interaktivne eksponate koji prikazuju kulturno nasleđe grada, tradicionalne zanate i način života Emirata pre otkrića nafte.

Najviša i jedna od najprepoznatljivijih zgrada na svetu Burdž Kalifa predstavlja podvig inženjeringa i konceptualno srce i dušu grada Dubaija. Visoka 828 metara, ova veličanstvena građevina nalazi se pored Dubai tržnog centra i privlači posetioce iz celog sveta još od njenog otvaranja 2010. godine. Sa jednog od dva vidikovca Burdž Kalife može da uživate u jedinstvenom pogledu kao nigde na svetu - sa vidikovca "At the top" koji se nalazi na 124. i 125. spratu, kao i sa jedne od najviših platforma za posmatranje na svetu na 555 metara visine, odnosno 148. spratu.

Sportovi u zatvorenom prostoru

U tržnom centru "Emirati" se nalazi Ski Dubai, mesto koje usred vrelog sunca i letnjih temperatura nudi mogućnost da se rashladite i osetite prave zimske čarolije sa skijanjem, snoubordom i drugim aktivnostima vezanim za sneg. Ovaj objekat ima čak pet skijaških staza, različitih nivoa težine i snežni park gde posetioci mogu da uživaju u sankanju, snoubordu i drugim igrama na snegu.

Smešten u industrijskoj četvrti Al Kuoz u Dubaiju, Bounce nudi zabavu za celu porodicu, sa više od 100 međusobno povezanih trampolina, ogromnih vazdušnih jastuka, terenom za "između dve vatre" i prostorom za "pucanje" na koš u slam-dunk stilu. Pored raznih aktivnosti pogodnih za različite uzraste i nivoe veština, Bounce takođe nudi časove fitnesa, uključujući vežbe na trampolini koje su i zabavne i izazovne.

Deep Dive Dubai je savršena destinacija sve koji traže jedinstveno i osvežavajuće iskustvo tokom vrelih letnjih meseci. Ovaj zatvoreni ronilački centar ima najdublji bazen na svetu, sa dubinom od čak 60 metara, gde ćete bez obzira na ronilačko iskustvo, da li ste početnik i iskusni ronilac, uživati u istraživanju podvodnog grada.

Dubai Kartdrome je najsavremeniji objekat koji nudi uzbudljivo iskustvo kartinga za sve uzraste i nivoe veština. Jedno je garantovano, sa izazovnim stazama i naprednim trkačkim simulatorima, posetioci mogu da uživaju u naletu adrenalina usled velike brzine u udobnom i klimatizovanom okruženju.

Oni koji traže nešto posebno u zatvorenom prostoru, obavezno moraju da posete i 3D Blacklight Mini Golf Dubai. U Dubai Festival City tržnom centru vas očekuje mini-golf koji ima čak 18 rupa, a čiji su tereni osvetljeni neonskim svetlima i 3D umetničkim delima koji doprinose fenomenalnom ambijentu. Pored atmosfere, sama staza sadrži izazovne prepreke, kao što su mostovi, tuneli i padine.

Zabava u zatvorenom prostoru

Pozorište digitalne umetnosti, skraćeno TODA, impresivna je umetnička galerija koja obećava jedinstveno iskustvo za posetioce svih interesovanja. Sa raznolikim spektrom izložbi, uključujući klasična remek-dela i takozvanu NFT digitalnu umetnost, ili pak nove medije, kao i muziku i pozorište, TODA redefiniše tradicionalni koncept uvažavanja umetnosti. Koristeći najsavremeniju tehnologiju, posetioci mogu da uživaju u umetničkim delima kao nikada ranije.

Za sve koji žele da pobegnu od vrućine a u potrazi su za zabavom, na raspolaganju je i 12 staza za kuglanje u Brass Monkey. Ova jedinstvena igraonica nudi i simulatore trkačkih automobila virtuelne realnosti i retro arkadne igre, tako da svako ima u čemu da uživa. Ako ogladnite, u ponudi imate niz ukusnih jela, hamburgera, pica i klasičnih deserta za svačiji ukus.

Sa širokim spektrom ponuda, uključujući disko večeri na rolerima i muziku za vožnju sa skejtom, Roll DKSB  nudi ponešto za svakoga. Dnevne i noćne disko sesije su savršene i za decu i za odrasle, a u ponudi su čak i tematski događaji koji zahtevaju različito oblačenje na zadatu temu. Osim toga, bilo da ste tek početnik koji uči da vozi rolere ili ste profesionalac, na raspolaganu su vam časovi za sve nivoe iskustva.

Porodične aktivnosti 

Muzej OliOli je zatvoreno igralište koje podstiče decu da izraze svoju kreativnost, radoznalost i maštu kroz interaktivne i angažovane aktivnosti. Osim što nudi prijatno i bezbedno okruženje za porodicu, njegovi otvoreni prostori pružaju i niz jedinstvenih iskustava koja omogućavaju deci da slobodno istražuju i otkrivaju nove stvari.

A ako ste za jedinstvenu i uzbudljivu zajedničku aktivnost sa decom, u zatvorenom prostoru, The Storm Coaster je savršen izbor. Ovaj rekordni rolerkoster se nalazi u tržnom centru "Dubai Hills", i nudi uzbudljivo i impresivno iskustvo za sve uzraste. Vaš adrenalin sigurno će da skoči zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji i potpunom vertikalnom lansiranju koji vas podiže i više od 50 metara u zgradi. Inače je deo porodičnog zabavnog centra "Play DXB", pa tako da pored rolerkostera možete da uživate i u drugom nizu atrakcija, igara i aktivnosti za decu svih uzrasta.

Najveći vodeni park na svetu, Aquaventure sadrži više od 105 rekordnih tobogana, atrakcija i druge zabave za celu porodicu. U okviru parka možete da se vozite i uzbudljvim "Raging Rapids" ili da se opustite i uživate na privatnoj plaži dugoj jedan kilometar.

Ako ste pak za aktivnost u zatvorenom prostoru koja nudi jedinstveno i obrazovno iskustvo za decu, možete da se uputite u Zelenu planetu. Ova fascinantna biokupola, koja se nalazi u oblasti City Walk, dom je za više od 3.000 biljaka i životinja. Tu možete da vidite različite vrste, uključujući ptice, gmizavce i ribe. A ako želite, možete da rezervišete i posebna iskustva kao što je "Zookeeper Ekperience" (iskustvo čuvara u zoo vrtu) kako bi ste se više uključili.

Događaji i atrakcije 

Dubai Summer Surprises je godišnji događaj koji se održava tokom letnjih meseci u Dubaiju. Za sve koji traže zabavno i jedinstveno iskustvo kupovine ovo je događaj koji morate da posetite. Od kraja juna do početka septembra, posetioci mogu da uživaju u nizu aktivnosti i događaja savršenih za porodicu, što uključuje koncerte, predstave i još mnogo toga, ali i uzbudljive promocije i neverovatne ponude.

Ove godine, Dubai će biti i domaćin Drugog Dubai Esport Festivala, koji se održava od 21. do 25. juna i obuhvata širok spektar aktivnosti. Polaznici mogu da slušaju više od 100 stručnjaka iz industrije igara i esporta iz celog sveta koji će podeliti svoje uvide i znanje na Dubai GameExpo samitu. Odlična prilika da upoznate gejming heroje, učestvujete u turnirima na konzolama i mobilnim uređajima, otkrijete najnovije igre i suvenirnice ili učestvujete u kreativnim radionicama.

Pogodnosti za decu 

Dubai nudi mnogo pogodonosti za porodicu i novčanik ovog leta. Svojim najmlađim članoviam možete da priuštite praznik života, i to bez trošenja novca, zahvaljujući Kids Go Free ponudama u vrhunskim hotelima i atrakcijama širom grada.

Bez obzira na to da li tražite potpuni luksuz na najpoznatijim mestima, željni sunca, mora i peska ili ste u potrazi za novim aktivnostima u gradu, izbora je na pretek za vrhunski porodični odmor u Dubaiju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja