• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Adrenalinom i veslima po reci Ibar: Avanturisti, spremite se za ovogodišnji "Veseli spust"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste spremni za aktivan odmor brzim vodama reke Ibar?

  • 0
Rafting na reci Ibar, Veseli spust Foto: Dragan Bosnić

Reka Ibar jedan je od mnogih vodenih dragulja Srbije, koja vas svojim tokom može upoznati sa čarima predivnih predela naše zemlje.

Ova brza planinska reka izvire na severnoj strani planine Hajle, kod Rožaja u Crnoj Gori i njen tok se prostire na 276 kilometara, obuhvatajući predivne predele prirode Crne Gore i Srbije.

Ova reka je poznata po svojoj dinamičnosti, što je čini odličnom atrakcijom, ali i užitkom za oči. Njeni "brzaci", pored toga što predstavljaju prirodu u punoj snazi, bude vam adrenalin koji je moguće iskoristiti u raznim avanturama i time vas ujedine sa samom rekom.

Ako ste ljubitelji energičnih dešavanja, pogotovo u prirodi, rafting je fenomenalan način da ovu reku doživite sa svim čarima koje ona donosi. Nepredvidiva je, ma koliko god vam se čini da ste je upoznali preko pejzaža. Ono što će vas dočekati kada zaveslate njenom strujom, ostaće vam kao lepa razglednica koju pamtite po prizorima, ali i po nverovatnom osećaju koju možete samo na ovakav način doživeti.

Rafting na reci Ibar, Veseli spust Foto: Dragan Bosnić

Ako ste iskusili rafting na drugim rekama ili ako ste odlučili da se oprobate u ovoj disciplini, reka Ibar vam nudi tu priliku.

Manifestacija "Veseli spust" odnosi se na rafing ovom rekom , a Turistička organizacija Srbije vas podseća da vas ovaj događaj očekuje krajem juna ove godine.  

"Veseli spust" se organizuje još od 1990. godine i posećenost ove manifestacije, koja je sportsko-rekreativnog, , turističkog, ekološkog i kulturno-zabavnog karaktera, raste iz godine u godinu. Upoznaće vas sa značajem, lepotom i uživanjem u ovoj reci, a pored opreme koja će vam biti potrebna, na prvom mestu je neophodno da pođete sa dobrim raspoloženjem i sa širokim osmesima.

Pripremite se za jedan aktivan odmor i dozvolite da vas ova reka prigrli avanturom za pamćenje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja