• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na ovim ostrvima u Tihom okeanu žive posebno srećni ljudi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Budući da na ovom području preovlađuje tropska klima, najbolji period za posetu je od marta do novembra, kada su prosečne temperature vazduha između 26 i 31 stepen Celzijusove skale

  • 0
Ostrvo Fidži Foto: Pixabay/cultur668

Više od 330 ostrva čine arhipelag Fidži u Tihom okeanu, iako praktično Vanua Levu i Viti Levu čine čak oko 85 odsto ukupne mase, dok je tek oko stotinu ostrva zaista naseljeno.

Republika Fidži važi za izuzetno posećenu egzotičnu destinaciju, a poznata je po obilju fenomenalnih plaža, brojnih sadržaja namenjenih turistima i dobro raspoloženim domaćinima.

Većina ostrva u ovom arhipelagu vulkanskog su porekla. Ona koja su manje površine, mahom su krečnjačka ili koralna, a mnoga ostrva arhipelaga poznata su po bujnoj, tropskoj vegetaciji. Karakteriše ih obilje laguna i koralni grebeni, navodi „Tourismfiji“.

Ostrva Fidži Foto: Pixabay/christophe-d

Budući da na ovom području preovlađuje tropska klima, najbolji period za posetu je od marta do novembra, kada su prosečne temperature vazduha između 26 i 31 stepen Celzijusove skale.

Ostrvo srećnih ljudi

Pored toga što važe za ljude koji su istinski srećni i to ne skrivaju, stanovnici ostrva Fidži su i izuzetno ljubazni prema turistima.

Ostrvo Fidži Foto: Pixabay/KuyaAndy

Jedna od posebno interesantnih aktivnosti tokom posete Fidžiju svakako je i mogućnost posete tradicionalnom selu lokalnog stanovništva.

Od turista se ipak očekuje da poštuju osnovna pravila ponašanja, sa kojima bi trebalo da ih upoznaju vodiči tih izuzetno zanimljviih tura.

Ostrva Fidži Foto: Pixabay/evabane

Primera radi, ukoliko turista na glavi ima kapu ili šešir, podrazumeva se da bi trebalo da ga skine, jer se to smatra uvredom za poglavicu sela koje posećuje. Kada ulaze u dom nekog od meštana, obavezno je da se izuju ispred ulaznih vrata.

Ostrva Fidži Foto: Pixabay/kuyaandy

Izuzev posete nekom od sela na Fidžiju, turiste posebno oduševljava mogućnost prisustva tradicionalnim ceremonijama, koje su mahom praćene izuzetno živom muzikom i atraktivnim plesovima.

Aktivnosti na Fidžiju

Ukoliko turisti žele nešto više od odmora na ovoj destinaciji, osim uživanja na fenomenalnim plažama Fidžija, na raspolaganju su im brojne sportske aktivnosti i obilasci.

Ostrva Fidži Foto: Pixabay/athmane

Ronjenje, jedrenje na dasci i pecanje, samo su neke od aktivnosti na ostrvu. Takođe, turisti mogu da uživaju i u igranju tenisa i golfa.

Izuzev jednodnevnih tura i krstarenja, koji omogućavaju bolje upoznavanje lepota i čari ostrva ovog arhipelaga, turisti mogu jednostavno iznajmiti i automobil, te sami krenuti u upoznavanje ostrva.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tri egzotične destinacije koje su idealne za letovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja