Quantcast
  • 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obratite pažnju: Ove stvari ne bi trebalo da kupujete na aerodromu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste nekad razmišljali o ovim stvarima

  • 0
45406918

Tupungato

Let avionom je sam po sebi skup način transporta, stoga ne treba ostale stvari da prepuštate slučaju. Prema mišljenju stručnjaka, vreme čekanja na poletanje može lako dovesti do dodatnih troškova tokom putovanja.

Kako se ne biste nepotrebno hvatali za novčanik i sezonske gužve na aerodromima rešavali ugrožavajući svoj budžet, usvoijite ove savete, piše "Insider".

Wi-Fi internet

Iako živimo u svetu digitalizacije, pokušajte da se oduprete plaćanju dodatnog paketa interneta, posebno ako ste u drugoj državi. Kada prođete sve "gejtove", postajete zarobljena publika aerodroma, pa ste na sve spremni kako biste prekratili vreme.

Nikako ne kupujte internet jer je jako skup, a biće spor, objašnjava Kolman Kolins, bivši radnik aerodroma i savetuje da je bolje da čitate knjigu koja će vas bolje smiriti.

Elektronske uređaje

Čak ni one sitne stvari poput punjača ili slušalice ne treba da kupujete na aerodromu. Kao i internet, može biti skuplje,  kako je utvrdilo jedno istraživanje, za čak 34 odsto.

Hrana

Uvek je dobra ideja da pojedete dobar obrok pre nego što letite, ali šta god da radite, ne kupujte hranu na aerodromu. Pored jače cene, moguće da neće biti zadovoljni uslugom, odnosno biće manja porcija od očekivane, moguće ne i posebno ukusna.

Ne idite u menjačnicu

To je verovatno jedna od poslednjih stvari o kojima ćete razmišljati, ali nemojte menjati novac na aerodromu. Iako većina putnika dolazi nepripremljena, ukoliko se odlučite za menjanje novca na aerodromu, budite spremni na sitnu prevaru. Kurs će biti manje povoljan nego što bi bio negde u gradu.

Lekovi

Posebno kada ste u inostranstvu, vodite računa ako kupujete lekove. Osim što se razlikuju u nazivu, takođe mogu imati drugačiju namenu. Potrudite se da uvek od kuće ponesete.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčko ostrvo Tinos kao savršena destinacija za letovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja