• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počeo "Hajduk fest" u Guči: Takmičenje u spremanju tradicionalnog hajdučkog ćevapa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove godine u pripremi hajdučkog ćevapa učestvuje devet ekipa, a pored domaćih učestvuje i ekipa koja je stigla iz Poljske kako bi se oprobala u spremanju ovog tradioconalnog specijaliteta

  • 1
Lučani Guča Hajduk fest hajdučki ćevap  u Guči Foto: RINA

U najpoznatijoj dragačevskoj varošici Guči danas se održava "Hajduk fest" takmičenje u spremanju tradicionalnog hajdučkog ćevapa.

- Ove godine u pripremi hajdučkog ćevapa učestvuje devet ekipa, pored domaćih imamo i jednu ekipu koja je stigla iz Poljske kako bi se oprobala u spremanju ovog tradicinalnog specijaliteta - rekla je Aleksandra Mitrović direktorka TO Dragačevo Guča.

Dragačevac Cane Mišović učestvuje na brojnim kulinarskim manifestacijama, sa svojom ekipom danas je odlučio da se takmiči i u pripremi hajdučkog ćevapa karakterističnog za njegov kraj.

- Uveče sastavimo sve sastojke da bi danas imali za nas, imamo tu našu ekipu tu smo pre svega zbog druženja, a najbolji neka pobedi - kaže takmičar Cane Mišović, kako prenosi Tanjug.

Pored onih koji su vešti u pripremi ovog specijaliteta i grupa mladih ljudi iz Dragačeva odlučila se da se ove godine po prvi put oproba u pripremi ovog jela, i kako sami kažu u jakoj su konkurenciji.

- Za pripremu treba malo više vremena, on zahteva neku detaljniju obradu nego ovaj običan ćevap koji se brže sprema. Nemamo neki tajni sastojak, više smo kupili priče od starijih koji su pripremali ranijih godina - rekao je takmičar Aleksandar Tadić.

Takmičari iz Poljske svojim učešćem potvrdili su da turisti iz svih krajeva sveta vole dragačevsku varošicu tokom cele godine.

- Videli smo na Instagramu najavu za ovu manifestaciju i došli smo da se oprobamo, ali ipak kuvamo i naš poljski specijalitet za svaki slučaj - rekao je Martin Hakuša.

Da i ova manifestacija u Guči ne može da prođe bez zvuka trube pobrinuli su se orkestri Dejana Jevđića, Marka Gligorijevića i Dragana Pavlovića.

- Guča je mesto u kojima nas obuzmu posebne emocije, ovde se uvek setimo nekih svojih početaka koji su bili pre više od 20 godina. Hajdučki ćevap još nisam probao, ali verujem da je i om vrhunski - rekao je majstor trube Dejan Jevđić.

Sve posetioce večeras od 20 časova na bini Kulturnog centra očekuje koncert Ane Bekute.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Koja je tajna sarajevskih ćevapa?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • ИСХСНИКА

    1. jul 2023. | 16:59

    Лепо Срби за време поста ударили по хајдучком ћевапу.Закукаше Срби у невољи ал се живог Бога несетише,нити Бога нити својих греха….Владика Николај

    Podelite komentar