• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sedamnaesti Leskovački karneval od 5. do 8. jula ove godine na leskovačkom Centralnom trgu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ućešće uzima tridesetak ekipa iz više gradova bivše Jugoslavije i srednje Evrope

  • 0
Leskovac karneval Foto: Tomislav Stevanović

Tridesetak karnevalskih grupa sa više od 600 učesnika iz zemlje i inostranstva ove godine će četiri dana opsedati Centralni gradski trg i leskovački Bulevar oslobođenja.

Karneval je ove godine za razliku od ranijih godina znatno jeftiniji i košta svega devet miliona dinara, uz veliku uštedu i angažovanje zaposlenih u leskovačkoj Turističkoj organizaciji-TOL, inače tradiconalnom organizatoru Karnevala.

Inače Leskovac je ove godine, pre mesec dana, bio domaćin predsednicima centralne konferencije svih predstavnika FECC-a.

Ovogodišnji Leskovački karneval započinje baletskom prestavom za decu "Lav i miš", ARS longa iz Beograda. Biće tu i karnevalska umetnička radionica za decu, izbor "Male princeze" i "Princeze karnevala", karneval "face&body painting", i nastup plesnog kluba "Step by step".

Drugog dana karnevala je Karneval kućnih ljubimaca, 21. veliki Dečiji maskenbal, Karneval mažoretkinja malih i velikih kao i koncert grupe "Avangarda".

Na predlog Gradskog atletskog kluba iz Leskovca 7. jula po prvi put ove godine je simpatična Karnevalska trka beba, 13. karnevalska dečija povorka i na kraju Festival vatre i koncert "Samba Mantok Dance".

Po svemu sudeći, ova subota biće najveselija u Leskovcu. Prvo se u Gradskoj kući organizuje prijem za vođe karnevalskih grupa i predstavnike organizacije FECC-a. Onda ulicama Leskovca ide kolo za Ginisa, čuvena "Leskovačka četvorka", u karnevalskim odorama kada se u kolo hvata i staro i mlado.

Nastup karnevalskih ekipa prati poseban žiri i za najuspešnije su spremne prigodne nagrade organizatora TOL-a Leskovac, Grada Leskovca i brojnih sponzora.

Velikim vatrometom iznad leskovačkog Doma Sindikata proglašava se se sveukupni pobednik festivala, ali i kraj ovogodišnjeg druženja.

(Ona.rs/Tomislav Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Posetili smo manifestaciju "Vitezovi i legende" u Smederevu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja