• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počinje 5. međunarodni festival ilustracije "Ilustrofest": Besplatne radionice za mlade i nestvarna umetnost

Vreme čitanja: oko 2 min.

Probudite kreativnost kod svog deteta

  • 0
Edvard Nalbantjan

Peti međunarodni festival ilustracije "Ilustrofest" održava se na Beogradskoj tvrđavi na Savskom šetalištu, od 7. do 14. jula.

Na otvaranju će se predstaviti velika međunarodna izložba najboljih ilustracija iz celog sveta. Izložbom su obuhvaćene ilustracije rađene za knjige za decu i odrasle, ilustracije iz oblasti dizajna, ilustracije u magazinima, društveno-odgovorne ilustracije kao i najbolji lični projekti svetskih kreativaca.

Ova izložba rezultat je takmičenja koje se organizuje svake godine u potrazi za novim kreativcima i svežim idejama sa željom da Beograd bude centar evropske i svetske kreativnosti.

Za učešće na ovogodišnjem međunarodnom festivalu prijavilo se skoro 800 autora iz celog sveta, od Njujorka do Moskve, što je pokazatelj koliko je manifestacija priznata na svetskom nivou.

Ovogodišnji žiri koji čine Dejan Kralj i Manca Krošelj iz Slovenije, Ešter Garsija iz Španije, Natalija Palurović  i Ksenija Marinković iz Srbije, odabrao je 176 autora iz 28 zemalja, a njjihovi radovi biće predstavljeni na svečanom otvaranju 7. jula u 20 časova. Tom prilikom biće organizovana i ceremonija proglašenja najboljih ilustratora, dodela nagrada i žurka u čast nagrađenih.

Najava vikend besplatnih sadržaja u opštini Stari Grad

Pored međunarodne izložbe najboljih ilustracija iz celog sveta, "Ilustrofest" tradicionalno organizuje i "Art Bazar" koji će ove godine trajati od 7. do 14. jula od 18 do 22 časa. Zahvaljujući "JP Beogradske pijace" mladi ilustratori dobili su besplatan prostor za izlaganje svojih ilustracija iilustrovanih predmeta (odeća, obuća, nakit, posuđe, torbe…) koje će posetioci moći da kupe direktno od autora i time podrže lokalnu kreativnost.

Tokom vikenda biće organizovane besplatne radionice crtanja i ilustrovanja za decu, koje drže mladi i talentovani umetnici. Deca će učiti da ilustruju omiljene likove, sami naprave 3D igračke, a biće organizovana i radionica ilustrovanja vezom, za decu i roditelje.

Vremenski raspored radionica

1. Subota 8.7. od 18 časova - radionica ilustrovanja za decu od 7 do 14 godina. Radionicu vodi ilustratorka Anđela Srejić.

2. Subota 8.7. od 19 časova - radionica veza (ilustrovanje na tekstilu tehnikom veza) za decu od 7 do 14 godina. Radionicu vodi master dizajna Cveta Šebez.

3. Nedelja 9.7. od 18 časova - radionica pravljenja 3D igračaka od kartona za decu od 3 do 8 godina. Radionicu vodi gost iz Rusije, Šamil Iakupov.

4. Nedelja 9.7. od 19 časova - radionica kaligrafskog pisma za decu od 7 do 14 godina. Radionicu vodi grafički dizajner Aleksandar Jovanović

Naglašavamo još jednom da je ulaz slobodan, a sve što je potrebno je da svoje dete prijavite na e-mail festivala - info@ilustrofest.com.

Festival se održava uz generalno pokroviteljstvo banke Poštanska Štedionica i partnere festivala koji čine opština Stari Grad, JP Beogradska Tvrđava i Beogradska pijaca.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Posetili smo manifestaciju "Vitezovi i legende" u Smederevu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja