• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na sedamnaestom Leskovačkom karnevalu odabrane mala i velika princeza

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mala princeza je osmogodišnja Nikolina Pavlović, a velika Lana Cvetković

  • 0
Izabrane Princeze (mis) karnevala Srbije u Leskovcu Foto: Telegraf/Tomislav Stevanović

Drugi dan celodnevnog karnevalskog programa na Centralnom gradskom trgu u Leskovcu, u okviru manifestacije "Karneval-2023", bio je prebogat.

Kako i dolikuje velikim karnevalima u svetu, ovom prilikom u Leskovcu su izabrane mala i velika princeza, odnosno mis karnevala.

Mis karnevala će zajedno sa predstavnicima Turističke organizacije Leskovca (TOL) do narednog karnevala, odnosno do jula 2024. godine, obilaziti karnevalske skupove u zemlji inostranstvu i promovisati ovaj deo Srbije…

Odlukom stručnog žirija sastavljenog od prestavnika institucija kulture iz karnevlskih gradova prisutnih u Leskovcu jednoglasno su u velikoj konkurenciji izabrane dve mlade lepotice.

"Mala princeza" je osmogodišnja Nikolina Pavlović iz Beograda. Nikolina je pristigla u Leskovac sa mamom Marijom i ovom ubedljivom pobedom u konkurenciji od pedesetak lepotančića izazvala je salvu suza sreće obožavane bake Leskovčanke.

Odlukom stručnog žirija, sa kojom se u potpunosti složila i mnogobrojna radoznala publika na Centralnom gradskom trgu u Leskovcu, pobedila je Lana Cvetković, dvostuko starija od njene mlađe kolegince Nikoline.

Lana je inače odlična učenica Srednje muzičke škole "Stanislav Binički" u Leskovcu, na smeru solo pevanje i klavir.

- Presrećna sam ovom pobedom jer prvi put učestvujem na nekom velikom takmičenju lepote. Sve devojke su bile lepe, pa me je pobeda stvarno iznenadila - kaže prelepa Lana Cvetković.

Po nezvaničnoj oceni brojne publike iz više opština Jablaničkog upravnog okruga i susednih okruga juga Srbije, četvrtak 6. jul je bio najbogatiji karnevalski dan od osnivanja karnevala, izuzev prošlogodišnje finalne večeri.

Nakon krunisanja lepotice brojnim nagradama organizatora TOL-a, lokalne samouprave i brojnih sponzora, nastupio je "Veliki dečji karneval", "Karneval kućnih ljubimaca" i "Karneval mažoretkinja", a u pauzi je bio prelepi plesni nastup dečjeg kreativnog studija "Avangarda".

Verujemo da će karnevalski program tokom prazničnog petka zadržati toliko veliku pažnju i aplauze prisutne publike uz "Karnevalsku trku beba, 13. dečju karnevalsku povorku i 12. "Karnevalski festival vatre."

Večernji sati tekuće subote donose prijeme za prestavnike Međunarodne Asocijacije FECC-a, za rukovodioce i učesnike karnevalskih grupa u Gradskoj kući.

Dodelom nagrada i priznanja uz karnevalski vatromet završiće se ovogodišnje najveće druženje na jugu Srbije, u Leskovcu.

(Ona.rs/Tomislav Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Izabrana "Velika princeza (mis) karnevala" u Leskovcu: Pobedila lepa Lana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja