• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su najčešće praćene oznake destinacija na platformi "TikTok"

Vreme čitanja: oko 2 min.

U analizi su korišćeni podaci preuzeti 16. maja 2023. godine, a tom prilikom su korišćene čak 222 izdvojene destinacije, ali i države, gradovi i regioni

  • 0
Dubai, plutajuće ostrvo Foto: URB / Ferrari / Profimedia

Sve više, čini se, platforma "TikTok" biva prepoznata kao način za bolje upoznavanje mnogih destinacija širom sveta.

Zapravo, zahvaljujući ovoj platformi mnogi ljudi imaju mogućnost da dobiju dodatne, vrlo značajne informacije o destinaciji koju bi želeli da posete. Stvar je u tom da na "TikTok-u" postoji značajan broj ljudi, koji se smatraju takozvanim travel blogerima, budući da putuju svetom i u videima iznose svoje utiske o mestima koja su imali prilike da posete.

Prema trenutno aktuelnim podacima, koje navodi „Usebounce“, korisnici ove platforme su od početka godine do momenta analize najviše pratili oznake koje se odnose na Sjedinjene Američke države. Sa više od 357,4 biliona pregleda, USA je definitivno najpoželjnija destinacija na svetu, ako je suditi prema afinitetima korisnika ove platforme.

Njujork, SAD, Amerika, Sjedinjene Američke Države Foto: Pixabay

Odmah iza nje, sa više od 348,9 biliona pregleda je Meksiko, dok je na trećem mestu u svetu hešteg Argentina, sa 217 biliona pregleda.

Za njima slede: Velika Britanija, Čile, Kolumbija, Pakistan, Peru, Indonezija, Francuska, Italija, Australija, Nemačka, Kanada, Turska, Rumunija, Alžir, Japan i Kina, dok je Venecuela na 20. mestu ove liste.

Hotel Address Beach Resort, Dubai Foto: Shutterstock

Kada su u pitanju destinacije, sa više od 140,4 biliona pregleda hešteg Dubai definitivno je broj jedan među korisnicima "TikTok-a".

Slede Njujork i London, dok je sa 68 biliona pregleda Pariz zauzeo četvrto mesto na listi najgledanijih destinacija na pomenutoj platformi. Hešteg Istanbul pratilo je 55,4 biliona korisnika, pa se našao na petom mestu, a njemu slede Majami i Los Anđeles.

Ajfelova kula Foto: Pixabay

Ukupno 34,7 biliona pregleda ima oznaka Madrida, nakon koje slede Bali, Čikago i Toronto, te Berlin i Medelin u Kolumbiji. Peruanska prestonica Lima našla se na 14. mestu sa 26,3 biliona pregleda, a odmah iza nje je Las Vegas. Slede Ankara, Havaji i Hjuston, te Sidnej i Bogota u Kolumbiji, koja ima 17,6 biliona pregleda.

U analizi su korišćeni podaci preuzeti 16. maja 2023. godine, a tom prilikom su korišćene čak 222 izdvojene destinacije, ali i države, gradovi i regioni.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja