• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je sinonim za odličan noćni provod, Ibica nije samo to: Obiluje brojnim atrakcijama i lepim plažama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa jedne strane užurbano, sa druge opuštajuće, ostrvo Ibica važi za “ostrvo sa hiljadu lica”

  • 0
Ibica Foto: Shutterstock

Prestonica istoimenog Balearskog ostrva, Ibica se nalazi u istočnom delu Španije. Od grada Valensije deli je oko 80 kilometara.

Grad Ibica odličan je spoj istorije i kulture. Izuzev po katedrali, poznat je i po srednjevekovnom gradu Dalt Vila.

Ljubitelji noćnog života koji posećuju ovo špansko ostrvo, obično biraju Sant Antonio, odnosno Sant Antoni de Portmani. U ovom letovalištu se, osim prostranih plaža, nalaze i dva najpoznatija kluba na Ibici, ali i mnogi drugi ugostiteljski objekti sa zanimljivom ponudom, ističe “Spainmadesimple”.

Ostrvo Ibica, Španija Foto: Pixabay/sublemo

Još jedna lokacija za partijanje na Ibici je Playa d’en Bossa, poznata po brojnim barovima i restoranima, ali i nekim od čuvenijih klubova na čitavom ostrvu.

Ostrvo kontrasta

Sa jedne strane užurbano, sa druge opuštajuće, ostrvo Ibica važi za “ostrvo sa hiljadu lica”. Iako se može pohvaliti kosmpolitskim duhom, stanovnici ostrva i te kako drže do tradicije. Posebno u ruralnim delovima Ibice, navodi “Illesbalears.travel”.

Obala Ibice duga je više od 18 kilometara, tako da će svaki posetilac pronaći sigurno plažu koja mu najviše odgovara.

U prošlosti su sve građevine na Ibici bile krečene u belu boju, pa je i samo ostrvo bilo poznato kao “Belo ostrvo”. Iako se danas u arhitekturi ostrva uočavaju i druge boje, bela je ostala dominantna mahom na sakralnim objektima.

Uzevši u obzir da su mnoge crkve na Ibici bile građene najpre sa ciljem zaštite ostrvljana od gusara, to se i danas na mnogima uočavaju čak i odbrambene kule.

Najpoznatije plaže Ibice

Relativno dug plićak i brojni ugostiteljski objekti, koji se na Playa d’en Bossa nalaze, svrstavaju je u red najatraktivnijih i najposećenijih plaža na ostrvu.

Prostrana plaža Figueretas nalazi se u centru rizorta i poznata je po šetalištu, okruženog palmama.

Zvanično nudistička je plaža El Cavallet, dok se i plaža Las Salinas ili Ses Salines, osim čistom vodom i mekim peskom, može pohvaliti i odličnim barovima, navodi “Ibiza-spotlight”.

Okružena borovima i okomitim liticama, plaža Cala Jondal vrlo je popularna. Omanja plaža Sa Caleta specifična je po crkvenkastom pesku, kojim je prekrivena.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Njihova ljubav je večna a uspomene nezaboravne: Baka i deka influenseri putuju svetom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja