• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koliko brzo možete da popijete kriglu piva? Probajte da izađete na crtu takmičarima u Zrenjaninu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom dana, pred kraj radnog vremena, narod je pohrlio centralnim ulicama i trgovima u potrazi za svojom dozom razonode

  • 0

Ono čime su se Zrenjaninci vodili kada su 1986. godine većali o tome šta će razveseliti žitelje njihovog grada tokom leta, bilo je da pronađu sponu između onoga što će rashladiti letnju žegu, a zagrejati atmosferu.

Logičan nastavak priče je pivo. I to je najkraća priča o nastanku sada već tradicionalne manifestacije u srcu Banata - "Dana piva".

Naša ekipa imala je priliku da poseti 38. po redu izdanje ove manifestacije i zabeleži atmosferu na Trgu Slobode i Žitnom trgu.

Kod Gradske kuće postavljena je velika bina, koju je tokom drugog dana trajanja manifestacije uveličao koncert Zrenjaninske filharmonije.

Tokom dana, pred kraj radnog vremena, narod je pohrlio centralnim ulicama i trgovima u potrazi za svojom dozom razonode. Iako nam se pred sumrak učinilo da je popriličan broj građana krenuo na večernje svirke, žitelji nam kažu da će se ona prava atmosfera "Dana piva" osetiti tek u petak, subotu i nedelju, kad će ekipa našeg portala takođe izveštavati sa manifestacije koja je odavno zaštitni znak grada na Begeju.

Osim štandova renomiranih pivara, raznovrsnu ponudu imale su i kraft pivare. Uz pivo se ovih dana u Zrenjaninu najbolje slaže nešto sa roštilja, mada, utisak koji smo stekli jeste da se ljudi najviše raduju pečenom i kuvanom kukuruzu.

Ovi dani su idealni za zanatlije da svoje radove izlože na Žitnom trgu, a mirišljave sveće u najrazličitijim oblicima i bojama niko nije mogao da promaši. Najmlađe ipak privlače gumene bombone, luše, liciderska srca i baloni sa likovima iz crtaća.

Mlade privlače poznati izvođači koji će nastupati u narednim večerima trajanja "Dana piva", šetnja i očijukanje, a starije jednostavno dobro druženje i prilika za okupljanje.

"Dani piva" su i sjajna prilika da pokažete koliko ste ozbiljan pivopija. Tome služi takmičenje u brzom ispijanju piva, čije će se kvalifikacioni delovi održavati svake večeri, a veliko finale u muškoj i ženskoj kategoriji biće u subotu.

Rezultatima sa prvih takmičenja koje smo zabeležili smo, najblaže rečeno, oduševljeni.

Stojanka Trivunović iz Melanaca, Snežana Čakarević iz Zrenjanina i Marika Agić, takođe iz Zrenjanina takmičile su se tokom prve kvalifikacione večeri i otvorile ovaj svojevrsni spektalk. Ubedljivu pobedu, sa 5 sekundi i 34 stotinke odnela je Stojanka. Ona će imati priliku da se u subotu takmiči za glavnu nagrudu u iznosu od 40.000 dinara.

Dame se takmiče u ispijanju krigle od pola litra, dok gospoda moraju za što manje vremena da popiju litar piva u samom finalu.

Osobe sa tri najbolja vremena zabeležena tokom kvalifikacione večeri takmičiće se u subotu uveče.

U muškoj kategoriju, sa vremenom od 2 sekunde i 57 stotinki, pobedio je Smederevac Zlatko Čairović.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Gravče na Tavče u selu Jabuka kod Pančeva

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja