• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Zrenjaninu Nele Karajlić oduševio publiku, ulice vrve od posetilaca, a večeras se očekuje još veći broj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na 38. Danima piva u banatskom gradu atmosfera se polako zahuktava

  • 0
38. Dani Piva, Zrenjanin Foto: Nikola Anđić

I ovog četvrtog dana na 38. Danima piva u Zrenjaninu okupio se veliki broj građana. Tokom dana ulice su bile pune šetača kojima nije smetalo toplo vreme, kafići su radili punom parom, a sve je teklo u istom maniru i u nastavku dana, odnosno kada je počeo večernji program.

Na Žitnom trgu održano je poslednje kvalifikaciono veče za dame i gospodu koji se takmiče u brzom ispijanju piva. Večeras ćemo saznati ko će poneti tu laskavu titulu u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Da podsetimo, pobednik osvaja 40.000 dinara, dok drugo i treće mesto osvajaju 20.000 odnosno 10.000. dinara.

Jurica Pađen i Aerodrom su otvorili program na Trgu slobode. Okupčjeni građani su đuskali i uživali u pesmama koje su pevali. Ređali su se hitovi, a zaključuje se da su se Zrenjaninci baš opustili.

Sa nestrpljenjem su okupljeni čekali da se na bini pojavi Dr Nele Karajlić i zapeva najveće hitove. Energičan nastup je propraćen aplauzom, a uz pomoć prisutnih konstatovao je da u nekadašnjem Bekereku nije pevao punih 25 godina, ali sada je taj niz prekinut.

Pank grupa Sikspek, koja dolazi iz Smederevske Palanke, potrudila se da zabavi publiku koja se okupila na Žitnom trgu i ulepša im ovaj petak pevajući najveće hitove.

Grupa Sanšajn, koja je nastupala posle Palančana, je dala i više od maksimuma na bini kao i svaki put, pa je publika to nagradila velikim aplauzom. Već nekoliko puta su pevali u ovom kraju i okolini Zrenjanina.

Pola sata posle ponoći na bini postavljenoj na Žitnom trgu izašao je Mile Kekin sa svojim bendom. Okupljeni su sa oduševljenjem pozdravili nekadašnjeg frontmena grupe Hladno pivo pa su u glas zapevali već s prvim taktovima pesama. Iako je bilo kasno, u prvim redovima su mogli da se vide klinci i klinceze sa roditeljima kako uživaju u poslednjem izvođaču kada je reč o programu za petak.

Večeras će na istom trgu pre svega izaći Metalika tribjut bend, Osvajači a potom i legendarna Riblja čorba. Sa druge strane, na Trgu slobode Zrenjanince će zabaviti Ritam bend, Nikola Rokvić pa Peđa Jovanović.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 38. Dani piva u Zrenjaninu od 8. do 13. avgusta 2023. godine

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja