• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posebni benefiti za turiste iz Srbije: Sutra se otvara žičara "Kotor – Lovćen"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posebni benefiti za turiste iz Srbije

  • 2

Kada pomislite na Crnu Goru, ponositi Lovćen je definitivno jedna od prvih asosijacija. Dok oko Boke Kotorske nema spora, nesumnjivo je biser Jadrana i jedan od najlepših zaliva na svetu.

Boku je nije lako dočarati, zato je najbolje sagledati je iz najlepše moguće perspektive - iz gondole na žičari "Kotor -Lovćen".

Žičara se otvara sutra u 10 časova, a mi vam donosimo najvažnije informacije o 22 minuta vaše nezaboravne vožnje!

Gde se nalazi stanica za ukrcavanje?

Na svega par stotina metara od Jadranske magistrale, neposredno pred ulazak u tunel Vrmac je locirana stanica Dub.

Parking je prostran i može da primi preko 300 automobila, tako da ukoliko dolazite automobilom nema razloga za brigu. Osim toga, u okviru kompleksa Dub dostupni su i Tasting bar, La Parisienne, suvenirnica i ostali sadržaji vredni vaše pažnje, zato zastanite i obiđite donju stanicu.

žičara Foto: Promo/ Jaša Jovićević

Najkraće rečeno, 22 minuta čistog užitka! Pogled na zaliv Boke Kotorske, poluostrvo Vrmac, tvrđavu Goražda pa sve do plaže Jaz i otvorenog mora, te jedinstveni obronci planine Lovćen. Bez obzira na doba dana, lepota jedinstvene Boke ostavlja bez daha.

Na vrhu vas čeka uživanje u svežini vazduha i prirodi.

Kada stignete na Gornju stanicu Kuk, tu vašoj avanturi nije kraj, pa odaberite predah u restoranu sa fantastičnim pogledom ili aktivni odmor. U okviru kompleksa žičare nalaze se dva kilometra pešačkih staza, vidikovci, ali i organizovane hajking i bajking ture. Isplanirajte i odlazak do Cetinja, Mauzoleja, Ivanovih korita... Ne žurite, sve do poslednjeg spuštanja gondola u 21 čas i uživajte u prizoru zalaska sunca!

žičara Foto: Promo/ Jaša Jovićević

Brojne cenovne povoljnosti za posetioce

Za vožnju žičarom u jednom smeru za odrasle potrebno je izdvojiti 13 evra, dok je cena povratne karte 23 evra. Cene dečijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smeru košta sedam eura, odnosno 12 evra za oba smera. Za decu mlađu od dve godine predviđena je gratis vožnja.

Povoljnosti su definisane i za OSI, pa će cena karte u jednom smeru iznositi sedam evra, odnosno 12 evra za oba pravca.

Za vlasnike Mastercard kartica smanjene cene

Vlasnici Mastercard platnih kartica u periodu od otvaranja žičare do 15. septembra mogu ostvariti umanjene cene u iznosu od pet evra za svaku kupljenu kartu. Popusti važe za plaćanja Mastercard platnim karticama na biletarnicama žičare, a koje su izdale sve banke u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, bez obzira na tip kartice.

I samo se opustite - bezbednost je u rukama najboljih!

žičara Foto: Cable Car Gallery

Vožnja traje 22 minuta

Konstrukcija i oprema žičare je usklađena sa najsavremenijim standardima uz garanciju kvaliteta i bezbednosti renomirane kompanije Leitner. Poštujte instrukcije osoblja na žičari i spremni ste za vožnju.

Važno je da znate i ove informacije. Dužina žičare "Kotor-Lovćen" je 3.900 metara, a visinska razlika 1.316 metara. Vožnja traje 22 minuta u oba pravca, a maksimalna brzina je 6 m/s. Gondola ima 48, a mogu da prime 10 putnika.

Informaciju više o vašoj nezaboravnoj avanturi pronađite na www.kotorcablecar.com ili putem Instagram i Facebook stranice.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo treba doživeti! Najduža žičara na svetu prolazi kroz oblake

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Jasna

    13. avgust 2023. | 15:47

    Mozda sledece godine, ujutru se vracamo kuci, svakako je lepo videti

    Podelite komentar

  • Persida

    24. avgust 2023. | 10:42

    Za svaki evro po stih Gorskog vijenca. Ako se zna ne plaća se ako se pogreši duplo.

    Podelite komentar