• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Martin je pobednik u brzom ispijanju piva u Zrenjaninu: "Bitno je da čovek bude zdravo žedan"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Program na 38. Danima piva zaista je šarenolik i svi prisutni uživaju

  • 0
38. Dani Piva, Zrenjanin Foto: Nikola Anđić

Dobar i nezaboravan provod obeležio je pretposlednju noć na manifestaciji "Dani piva" u Zrenjaninu.

Koliko je vladala zainteresovanost za događaje i muzičke programe govori i činjenica da se do taksija jedva moglo doći.

Ulice pune šetača koji obilaze tezge sa različitim proizvodima podsetili su na sliku Srbije iz prošlih vremena, kad su čitave porodice odlazile da posete lokalne manifestacije.

Najpre smo na Žitnom trgu u 21h čuli Metalika tribjut bend koji je publika na kraju pozivala na bis. Posle toga usledila je prava poslastica za ljubitelje piva - počelo je takmičenje u brzom ispijanju ovog pića.

U ženskoj konkurenciji su se nadmetale Marika Agić iz Zrenjanina, Stojanka Trivunović iz Melenaca i Martina Trajković koja je došla čak iz Leskovca.

U žestokoj borbi, posle foto-finiša sudije su pokazale da je Leskovčanka bila najbrža u ispijanju piva, pa je u finalu u ispijanju pola litre piva imala rezultat od neverovatne tri sekunde i 87 stotinki i time osvojila novčanu nagradu od 40.000 dinara.

Stojanka Trivunović je bila druga sa 4.09 sekundi i dobila je 20.000 dinara, dok je Marika Agić sa 6.21 sekundi zauzela treće mesto i 10.000 dinara. Nagrade je uručio Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Kad je reč o jačem polu, za titulu najbržeg u ispijanju litre piva takmičili su se Zrenjaninac Milan Kišprdilov (3,53 sekunde u kvalifikacijama), Martin Kajtazi iz Bačke Palanke (2,69) i Zlatko Čairović iz Smedereva sa neverovatnim vremenom u kvalifikacijama od 2,57 sekundi. Treba napomenuti da su se i dame i muškarci u kvalifikacijama takmičili ispijajući kriglu od pola litre, ali je muškarcima u finalu ta količina udvostručena, dok je ženama ostala nepromenjena.

Pobedu je odneo Martin Kajtazi iz Bačke Palanke sa vremenom od 4,06 sekundi, drugo mesto je zauzeo Zlatko Čairović, a treće Milan Kišprdilov. Iznos novčanih nagrada za prvo, drugo i treće mesto je isto kao i kod dama.

Kako nam je Martin rekao, nije mu prvi put da se takmiči:

- Prvi put sam se takmičio sada već davne 2006. godine, tada sam i saznao za takmičenje i imao sam uspeha

Priznao je da je iz novina saznao da se na ovoj manifestaciji održava ovakva vrsta takmičenja. Kada je saznao, nije se dvoumio. Kako kaže, ne postoji poseban način pripreme u ispijanju piva, ali on ima neke rituale.

- Uvek pred takmičenje i izlazak na binu popijem par piva, jer iskreno ne mogu da eksiram litar piva bez podloge. Bitni su brzi i veliki gutljaji i da sam "zdravo žedan". U tome je cela priča - kaže pobednik Martin Kajtazi kojeg su podržali porodica i prijatelji.

Kako nam je otkrio, novac od nagrade potrošiće tako što će odvesti ćerku na letovanje.

Posle ovog interesantnog takmičenja, na binu je izašao bend "Osvajači" koji su sa dobro poznatim hitovima ulepšali ovo veče. Program je na Žitnom trgu zatvorila "Riblja čorba". Publika je glasno pevala sve pesme, a članovi benda su se potrudili da daju svoj maksimum i pruže neverovatnu zabavu.

Kada je reč o Trgu slobode, tamo je program otpočeo nastupom "Ritam benda", a potom i popularnim pevačem Nikolom Rokvićem. On je puna dva sata pravio divnu atmosferu, a u jednom trenutku je i sišao sa bine kako bi pozdravio publiku u prvom redu.

- Poslednji put sam pevao u Zrenjaninu sa ocem Marinkom 2017. godine i bilo je fenomenalno. Večeras je bila prelepa atmosfera i divna energija. Pošto prvi put pevam u Zrenjaninu bez oca, ovaj koncert mi je emotivniji. Kad pevam njegove pesme, osećam kao je tu. Ova manifestacija je fenomenalna stvar i ja volim velike koncerte i mnogo pozitivne energije i ljudi - rekao je Nikola i otkrio da njega i brata Marka čeka turneja po Kanadi u novembru i decembru.

Posle Nikole Rokvića nastup pred velikim brojem građana imao je i Peđa Jovanović koji je do duboko u noć zabavljao Zrenjanince.

Poslednje večeri na "Danima piva" na Trgu slobode nastupiće Zrenjaninska filharmonija, dok će na Žitnom trgu pevati bend "Banda drvena", a manifestacija će biti zatvorena koncertom folk pevačice Zorice Brunclik.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Martina i Martin su popili pivo brzinom munje, za ovoliko vremena vi ne možete ni čašu vode

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja