• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova 4 dragulja nude putnicima mogućnost da upoznaju drugačiju Tursku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izuzev sjajnih letnjih destinacija, Turska se može pohvaliti i zanimljivim gradovima, kao i bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem

  • 0
kemer turska Kemer / pixabay.com

Budući da je sve veća potražnja za destinacijama u Turskoj, to ne čudi što je aerodrom u Istanbulu u samom vrhu po broju letova u ovom delu sveta.

Izuzev sjajnih letnjih destinacija, Turska se može pohvaliti i zanimljivim gradovima, kao i bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem.

Iako su, manje-više mnoge od njih poznate putnicima iz celog sveta, u zemlji još uvek postoje destinacije koje nisu toliko istražene i popularne. Samim tim su idealne za bolje upoznavanje Turske i za uživanje u njenoj autentičnosti.

1. Kemer

Nadaleko poznato po marini i bujnim šumama bora, Kemer je mediteransko letovalište koje privlači sve više turista. Kristalno čisto more i fenomenalne plaže njegove su osnovne karakteristike, navodi „Traveloffpath“.

kemer turska Kemer / pixabay.com

Osim žičare duge 2.365 metara, koja nudi sjajan pogled na grad, ljubitelji istorije će uživati u oblasti Faselis, koja je poznata po drevnim ostacima.

2. Pamukale

Mada je u pitanju atraktivna lokacija, koju iz godine u godinu posećuje veliki broj turista, Pamukale nisu samo fascinantne prirodne kade ispunjene termalnom vodom.

Oko tri-četiri sata vožnje deli Pamukale od Izmira, a antičko pozorište i ostaci drevne nekropole, koji se u blizini nalaze, pružaju posetiocima uvid u bogatu istoriju područja.

3. Amasra

Svi oni koji žele da uživaju u miru, a da istovremeno posete neku neobičnu lokaciju, definitivno treba da uzmu u obzir i ovaj lučki grad.

Amasra, Turska Foto: Pixabay/Demet75

Šetnja starinskim ulicama, uživanje u lokalnim specijalitetima i pogled na neobične kuće smeštene na litici, uz pogled na most izgrađen tokom 9. veka, kojim je povezan sa omanjim ostrvom, učiniće boravak u Amasri čarobnim.

4. Alacati

Na poluostrvu Češme, u blizini vodenog parka, nalazi se Alacati, poznat kao idealna lokacija za ljubitelje vodenih sportova.

Uz kaldrmisane ulice i vetrenjače, osnovno obeležje tog dela poluostrva jeste i zamak Češme koji se nalazi u blizini. Budući da je u pitanju region poznat po tradicionalnoj proizvodnji vina, to ne treba propustiti uživanje u „napitku bogova“, u nekom od zanimljivih ugostiteljskih objekata.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svi bismo u ova sumorna jutra da se budimo ovako i da doručkujemo ispod površine mora

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja