• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznat i kao Vrata za meksičke Karibe, Kankun beleži povećan broj turista

Vreme čitanja: oko 2 min.

Očekivanja su da će biti nastavljen trend od 150.000 posetilaca na nedeljnom nivou

  • 0
Turizmu preti pad od 70 odsto Meksiko / Foto: Pixabay.com

Najpopularnija destinacija u celom Meksiku, posebno u toku leta, mada je posećen i u drugim periodima godine, Kankun je poznat po fenomenalnim plažama i odličnim hotelima.

Ujedno, ove godine Kankun beleži i odličnu popunjenost kapaciteta, budući da je rasprodato čak tri četvrtine svih smeštajnih jedinica, a očekivanja su da će biti nastavljen trend od 150.000 posetilaca na nedeljnom nivou, ističe „Traveloffpath“.

Plaže u Kankunu definitivno su obeležje ovog letovališta. Kristalno plava voda i plaže prekrivene belim, mekanim peskom, čine ga tako posebnim.

kankun, meksiko Foto. Pixabay

Iako je godinama 0va destinacija bila prilično posećena, čini se da je u poslednje vreme sve to još izraženije, budući da Kankun beleži mnogo veći broj poseta.

Bezbednost u Kankunu

Budući da je odlično saobraćajno povezan sa svetom, a naročito sa Kanadom i Amerikom, Kankun je čest izbor putnika iz tih, ali i iz drugih zemalja.

Kankun turističko letovalište u Meksiku Foto: Tanjug/AP

Ipak, ono što je donekle negativna strana, sigurno je bezbednost, jer su mnogi turisti jednostavno u strahu od posete Meksiku, pošto zemlja baš i nije na dobrom glasu kada je bezbednost u pitanju.

Mada sve to zapravo uopšte nema veze sa ovim, ali ni sa drugim letovalištima u Meksiku. Interesantan je podatak da je bezbednost u Kankunu na posebno visokom nivou, te da bezbednost turistima garantuje vojska.

Kankun turističko letovalište u Meksiku Foto: Tanjug/AP

Upravo sa ciljem da se turisti osećaju što je moguće bezbednije tokom boravka u Kankunu, uveden je značajno veći broj pripadnika bezbednosnih snaga u tom letovalištu.

Vrata za meksičke Karibe

Pored toga što je Kankun jedna od najposećenijih destinacija u Meksiku, neretko se karakteriše i kao najlepša.

Kankun turističko letovalište u Meksiku Foto: Tanjug/AP

Iako pojedini turisti smatraju da je ovo letovalište poznato samo po plažama i rizortima, činjenica je da je u pitanju grad bogate kulture i istorije. Izuzev nalazišta El Rej i El Meko, koja su nedavno i obnovljena, turisti rado posećuju i muzeje u Kankunu, ali i pijace, na kojima se mogu bolje upoznati sa kulturom lokalnog stanovništva.

Uz sve to, Kankun je u novije vreme čest izbor i za digitalne nomade, budući da im nudi odlične opcije za smeštaj i rad na daljinu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zamislite da vam ovako započne jutro: Dočarao hedonizam na terasi usred zelene prašume

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja