• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najlepših predela u Srbiji dobiće novu pešačku stazu: Velika ulaganja planirana za Sopotnicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turistički biser Prijepolja

  • 0
Sopotnica turistički biser Prijepolja Foto: RINA

Slapovi Sopotnice i veličanstven vodopad koji važi za jedan od najvećih u Srbiji, pravi su netaknuti dragulji srpske prirode i najveći turistički potenijal na teritoriji opštine Prijepolje.

Da bi što više posetilaca došlo u ovaj kraj, ali i otišlo zadovoljno, planirana su velika ulaganja u ovaj predeo.

Država će sa 1,8 miliona dinara finansirati, preko Ministasrtva zaštite životne sredine, uređenje postojeće pešačke staze u zaštićenom području Sopotnica. Predsednik opštine Drago Popadić i resorna ministarka Irena Vujović, potpisali su uugovor o dodeli podsticajnih sredstava iz fonda za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i i geološke raznovrsnosti u 2023. godini.

Zahvalan sam državi što izdvaja novac i ulaže u modernizaciju infrastrukture u našoj opštini. Trenutno se radi tehnička dokumentacija za asfaltiranje prvih sedam kilometra puta, koji će početi da se radi od trafostanice u Sopotnici prema Divcima, i to će biti završeno pre zime. Zatim nastavljamo drugih sedam kilometara, kao što je i obećao predsednik Vučić – istakao je za RINU Drago Popadić.

Ovo neće biti jedino ulaganje u Sopotnicu, koja je prema ocenama mnogih najveći turistički adut Prijepolja. Naime, uskoro će početi asfaltiranje prvih sedam kilometara puta, od predviđenih 14, koji će spojiti modenom saobraćajnicom ovaj “turistički biser” sa Divcima i magistralnim putem, čime će ljubiteljima prirode biti znatno olakšan prilaz do čuvenih vodopada.

Šest lokalnih samouprava, među kojima je i Prijepolje, stavljena su na raspolaganje podsticajna sredstva za projekte očuvanja i zaštite biološke, predeone i geološke raznovrsnosti u zaštićenim područjima na njihovim teritorijama. Ukupna vrednost podsticaja iznosi 45 miliona dinara.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Turizam u Ivanjici doživljava ekspanziju: Ovo su najatraktivnije destinacije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja