• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljubitelji drugačijeg odmora će uživati na ovim destinacijama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zemlja se može pohvaliti brojnim lokacijama, koje se nalaze van utabanih turističkih ruta. A ovo su samo neke od njih

  • 0
Kolmar Foto: Pixabay

Budući da važi za jednu od najposećenijih zemalja na Starom kontinentu, to ne čudi ni što je glavni grad Francuske jedna od najposećenijh destinacija u zemlji. A za Parizom ne zaostaju ni Marsej, Bordo, Kan i drugi gradovi.

Međutim, ljubitelji drugačijih putovanja, koji žele da otkriju autentična mesta, daleko od gužve, to svakako mogu da učine u Francuskoj.

Zemlja se može pohvaliti brojnim lokacijama, koje se nalaze van utabanih turističkih ruta. A ovo su samo neke od njih.

Moneov vrt

Na području regije Normandija nalaze se vrtovi Giverni, poznati i kao Moneovi vrtovi, budući da je baš u kući, udaljenoj oko sat vožnje od Pariza, u kojoj su vrtovi, živeo i čuveni francuski slikar. Pretpostavlja se da su upravo ovi vrtovi bili inspiracija Moneu za pojedina dela.

Menton

Iako je ovaj zanimljivi grad na Azurnoj obali, smešten u neposrednoj blizini granice sa Italijom, ipak je mnogo manje poznat i posećen, nego, recimo, Kan ili Nica, navodi „Europeanbestdestinations“. Od aerodroma u Nici Menton je udaljen nešto manje od sat vremena vožnje.

Kankal

Tek oko sat vremena vožnje udaljen od Mont Sent Mišela, koji je jedna od atrakcija tog dela zemlje, ovaj grad važi za pravi pravcati skriveni dragulj Francuske. U njemu živi oko pet hiljada stanovnika, a sam grad je, osim po fenomenalnim plažama i plavetnilu mora, poznat i po odličnoj gastronomskoj ponudi.

Eze

Neretko karakterisano kao jedno od najlepših sela Francuske, Eze je specifično po poziciji koju zauzima na Azurnoj obali. Naime, u pitanju je selo koje je izgrađeno na stenovitim padinama. Udaljeno je oko 40 minuta vožnje od Nice i iz njega se pruža nestvarno lep pogled prema Sredozemnom moru.

Kolmar

Mada je Kolmar sve posećeniji, u ovom gradu u regiji Alzas i dalje se mogu otkriti brojne autentične lokacije. Oko sat vremena vožnje deli Kolmar i Bazel, odnosno Strazburg. A poznat je po neobičnoj arhitekturi na prvom mestu.

Nonza

Na jugu ostrva Korzika nalazi se jedno od najlepših sela u celoj zemlji, kako se često Nonza karakteriše. U njemu žive tek 73 stanovnika, što je posebno zanimljivo, tako da posetioci zaista mogu uživati u miru, daleko od gužve koja je često prisutna na mnogim destinacijama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Brčkaš noge, piješ i jedeš, dok ribe plivaju pored tebe: Restoran u reci, ali bukvalno

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja