• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glavni grad Argentine važi za najlepši u tom delu sveta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posebno je zanimljivo pomenuti da je jedan od partnerskih gradova Buenos Ajresa i glavni grad naše zemlje

  • 0
Buenos Ajres Buenos Ajres / Foto: Unsplash

Čak četvrtina ukupnog broja stanovnika Argentine živi u glavnom gradu, čiji se naziv slobodno prevodi kao "dobar vazduh".

Buenos Ajres nije samo glavni grad ove južnoameričke zemlje, već je i jedan od najnaseljenijih, ali i najbogatiji grad na području Južne Amerike.

Posebno je zanimljivo pomenuti da je jedan od partnerskih gradova Buenos Ajresa i glavni grad naše zemlje.

Zbog neobične arhitekture, u kojoj se mogu videti primese različitih uticaja, Buenos Ajres važi i za jedan od najlepših gradova na celom svetu, ističe „Vikipedija“.

Najznačajniji gradski trg

I mada nema spora da su atrakcije Buenos Ajresa brojne, jedna od najznačajnijih za turiste jeste i "Plaza Mayo", glavni gradski trg koji je svedok mnogih događaja iz burne prošlosti grada.

Argentina korona virus Foto: Tanjug/AP

Dva se značajna spomenika nalaze na ovom trgu, koji je okružen mnogim velelepnim gradskim zdanjima.

Spomenik koji je posvećen generalu Manuelu Belgranu, koji je zaslužan za nastanak zastave Argentine, jedan je od njih, navodi „Introducingbuenosaires“, dok je drugi 18 metara visoka piramida de Mayo. Podignuta je u spomen na revolucionare, koji su zaslužni za to što je zemlja stekla nezavisnost.

Osim njih, u neposrednoj blizini trga nalaze se i značajna zdanja, među kojima se posebno ističu zgrada Vlade, karakteristična po crvenkastoj boji i Metropolitenska katedrala. Mada ništa manje nisu značajne ni zgrade Nacionalne banke Argentine i zdanje u kome se danas nalazi Nacionalni muzej.

Argentina Argentina / Foto: Shutterstock

Šareni deo grada

Najpre zbog živopisne arhitekture, četvrt "La Boca" važi za najposećeniji deo grada, barem kada su turisti u pitanju.

Budući da je ta četvrt tako pozicionirana, da je u prošlosti važila za značajnu luku, to su ovaj deo Buenos Ajresa naseljavali mnogi stranci, a najpre stanovnici italijanskog grada Đenova.

buenos ajres, argentina Foto: Pixabay

Najinteresantniji deo ove gradske četvrti jeste "Kaminito", pešačka zona u kojoj se mogu videti mnoga interesantna zdanja različitih boja. Kako navodi „Introducingbuenosaires“, izuzev uživanja u šarenilu, turisti se mogu opustiti i u jednom od interesantnih restorana ili kafića, kojih u ovom delu grada ni u kom slučaju ne manjka.

Takođe, prilikom posete ovom delu grada treba biti obazriv, posebno u popodnevnim i večernjim časovima, pa pomenuti sajt iznosi preporuku da je dobro posetiti je u prvom delu dana i ne udaljavati se naročito od turističkih lokacija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 136. Smederevska jesen

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja