• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Afrička zemlja idealna je za ljubitelje autentičnih iskustava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Budući da je zemlja bila poprište višegodišnjeg građanskog rata, koji je u velikoj meri omeo njen razvoj, to su posledice vidljive i danas, iako se Angola u turističkom smislu postepeno razvija

  • 0
Angola, Afrika Foto: Pixabay/12019

Afrička zemlja koja je dom fascinantne pustinje, Angola nudi zanimljiva iskustva svima koji izbegavaju turistički atraktivne lokacije.

Autentičnost Angole je upravo ono što je čini posebnom u svakom smislu.

Pogođena višegodišnjim građanskim ratoom, ova afrička zemlja se ipak postepeno otvara i za turizam. Izuzev predela gotovo netaknute prirode, zemlju karakteriše i raznolikost kultura, ali i fascinantni životinjski svet, a kako navodi „Pa-angola-tourism“, sve to upotpunjuje lokalno stanovništvo, koje je tradicionalno gostoljubivo.

Originalna i autentična Afrika

Budući da je zemlja bila poprište višegodišnjeg građanskog rata, koji je u velikoj meri omeo njen razvoj, te su posledice vidljive i danas, iako se Angola u turističkom smislu postepeno razvija.

Angola, Afrika Foto: Pixabay/wjgomes

Posebno se turistima savetuje oprez prilikom posete destinacija van gradskih područja, uzevši u obzir da u pojedinim delovima Angole i dalje postoje zaostale nagazne mine. Takođe, može se desiti da turisti svedoče i relativno čestim nestancima struje, ali i saobraćajnim nesrećama, koje su mahom izazvane relativno lošom saobraćajnom infrastrukturom. Ipak, to ne sprečava mnoge ljubitelje autentičnih iskustava da posete ovu afričku zemlju i dive se njenoj prirodi i brojnim atraktivnim lokacijama.

Najznačajnija atrakcija

Pustinja Namib neretko se izdvaja kao jedna od najpoznatijih atrakcija ove zemlje, iako se proteže i u susednoj Namibiji.

Angola, Afrika Foto: Pixabay/mdccruz01

U delu pustinje koji teritorijalno pripada Angoli je i dom brojnih plemena, što je čini još interesantnijom lokacijom za istraživanje.

Ljubitelji avantura koji odluče da posete ovu pustinju se obično odlučuju za takozvani glemping, što je svojevrsni tip kampovanja u luksuznim uslovima, mada na području oko pustinje postoje i drugačije opcije smeštaja.

Močvare i druge atrakcije

Iako se teško može osporiti da je pustinja Namib najčešće posećivana lokacija u Angoli, kako navodi „Euronews.com“, ova zemlja ima još mnogo toga da ponudi kako ljubiteljima avanture, tako isto i onima koji nemaju želju da uživaju u luksuznom putovanju, već bi radije da imaju autentično iskustvo.

Divljina oličena u močvarama predstavlja posebnu atrakciju. A kao jedno od poslednjih takvih područja na čitavoj planeti izdvaja se područje reka Kuando Kubanga, koje se potom ulivaju u deltu Okavanga.

Budući da zemlja ima obalu dužu od 1.650 kilometara, uživanja na plažama neće manjkati. Atlantska obala Angole posebna je i po peščanim sprudovima, te omanjim ostrvima, koji su, prema „Angola.org“ nastali taloženjem sedimenata reka koje se ulivaju u okean. Neke od najposećenijih plaža nalaze se u gradu Luanda, mada ne zaostaju ni one koje se nalaze u Bengueli. Generalno, plaže su dostupne tokom cele godine, ali su u toku toplijih meseci ipak najposećenije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zavrteće vam se i od pogleda na njih: Ove stepenice su visoke skoro 90 metara i vode na krov sveta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja