• 0

Vreme čitanja: oko 9 min.

Zakoračite u velnes uživanje tokom zdravog, holističkog bega u Dubai

Vreme čitanja: oko 9 min.

Kada je u pitanju velnes, turisti su fokusirani na um, telo i dušu ne moraju da traže dalje od Dubaija

  • 0
Dubai, Wellness & wellbeing Foto: Promo

Dubai je pun aktivnosti inspirisanih fitnesom, časovima joge i odredišnim banjama, koje se mogu naći širom grada. Birajte između niza velnes odmarališta, okrepljujućih fitnes aktivnosti i zdravih restorana širom grada.

Dubai nudi posetiocima mnoštvo integrisanih doživljaja blagostanja i destinacijskih banja koje kombinuju personalizovane stručne konsultacije sa joga-majstorima i režimima vežbanja za opuštanje uma, tela i duše.

Destinacija velnes

Zadivljujući spa-centar Jiva u Taj Exotica Resort & Spa The Palm poziva goste da uživaju u širokom spektru tretmana inspirisanih ajurvedom, velnes ritualima i okrepljujućim masažama, sa mnogim prepoznatljivim tretmanima uljima natopljenim zlatom.

Spa se nalazi samo nekoliko koraka od 230 metara duge privatne plaže, gde se gosti mogu opustiti posle tretmana u prozračnim kabinama. Posetioci Jiva Spa mogu da isprobaju prepoznatljiv tretman "Vishuddia", koji kombinuje snagu vedskog pojanja i "Garshane", procesa pilinga pomoću svilenih rukavica koji promoviše poboljšanu cirkulaciju krvi.

Posle terapije slede limfna drenažna masaža celog tela i tradicionalni indijski omotač lekovitim biljem, koji će gostima omogućiti da se napune energije i ožive.

The Bvlgari Spa, smešten u prizemlju The Bvlgari Resort Dubai, prostrana je površina od 1.700 kvadratnih metara posvećena opuštanju. Dizajniran od strane poznatog velnes arhitekte Antonia Kiterija Patrisija Viele, unutrašnja oaza sadrži niz opuštajućih sadržaja uključujući hamam, osam soba za tretmane, italijansku berbernicu i kozmetički salon.

Vrhunac je zatvoreni bazen od 25 metara koji kroz veličanstvene prozore od poda do plafona pruža perspektivu okeana. Tretman sa potpisom je petočasovno "Majestic Hammam Journey", gde se prirodni crni sapun i "Miel d'Ambre" od Marok Maroka, melem za telo za piling i detoksikaciju napravljen od susamovog ulja i ekstrakta meda, koriste tokom ceremonijalne masaže tela koja kombinuje istezanje i duboki pokreti tkiva kako bi se otklonila napetost mišića.

Ovo putovanje uključuje masažu vlasišta i masku za kosu, upotpunjeno specijalizovanim tretmanom za negu lica. Posle tretmana, gosti se mogu opustiti u mirnoj zoni za opuštanje ili utonuti u 25-metarski zatvoreni bazen sa panoramskim pogledom na more kroz veličanstvene prozore od poda do plafona.

The BAR-B Spa u W Dubaiju - Mina Seyahi je jedinstveno spa-iskustvo, gde druženje i masaža idu ruku pod ruku. Grupe prijatelja ili samostalni posetioci mogu da uživaju u nizu tretmana koji uključuju masaže i tretmane lica, pre nego što završe tretman u Beauty baru manikirom, pedikirom ili feniranjem. Izaberite iz punog menija tretmana koji su dostupni u sobama za jednokrevetne ili dvokrevetne tretmane i kombinujte tretmane da biste kreirali spa-putovanje.

Gosti koji žele da pripreme kožu za sunčanje mogu da izaberu piling za poliranje tela koji uključuje nanošenje maske za celo telo, posle čega sledi 60-minutna hranljiva balijska masaža koja kombinuje nežna istezanja, akupresuru i refleksologiju, kako bi donela osećaj blagostanja, smirenosti i duboko opuštanje.

Talise Ottoman Spa at Jumeirah Zabeel Saray jedna je od najvećih i najluksuznijih banja u gradu, koja se može pohvaliti objektima od 8.200 kvadratnih metara, uključujući turski hamam, bazene za talasoterapiju, kao i sobe za sneg ispod nule. Smešten u luksuznom Jumeirah Zabeel Saray na Palm Jumeirah, spa-centar nudi obiman meni tretmana inspirisanih tradicionalnim otomanskim terapijama i regionalnim praksama masiranja.

Masaža tela "Rose Bliss" je ritual maženja koji počinje nežnim pilingom tela, a zatim masažom sa blagim uljima ruže natopljenim uljem noćurka, ši puterom i uljem damaske ruže za lečenje i obnavljanje. Alternativno, zašto se ne odlučite za ekskluzivni tretman lica od 24-karatnog zlata? Ovaj dekadentni tretman uključuje Hamam iskustvo arapskim zlatom i masažu ružama i arganovim uljem praćeno luksuznim mlekom za omekšavanje kože i kupkom, po ceni od 25.000 AED (6.800 dolara).

Guerlain Spa at One&Only The Palm je prelepo dizajnirana banja sa prostranim velnes zonama i prostranim sobama za tretmane u kojima gosti mogu da se podvrgnu posebnim ritualima. "Desert D'Orient" vodi goste na senzorno putovanje sa "Silk Indulgence Milk Scrub", Guerlain oblogom za telo za pročišćavanje i detoksikaciju kože, koja kulminira umirujućom masažom, dok je 'One&Only Solar Evasion' opuštajući piling lica i tela, posle čega sledi 'Huile du Voyageur' uljna masaža, predodređena da pripremi kožu za tamnjenje i produži zdrav sjaj posle sunčanja.

Tha SPA by SensAsia, Grand Plaza Movenpick Media City nudi pet višenamenskih soba za tretmane nazvane po prioritetima opuštanja: "Disanje", "Življenje", "Bit", "Tekanje" i "Sensing", gde gosti mogu da odaberu tretmane inspirisanim uljima i argan maslacem. Paket „Bee my Honey” idealan je za one koji žele da se opuste i podmlade od glave do pete. Tretman uključuje dva sata intenzivnog maženja, koji počinje lakiranjem tela na bazi meda za glatku kožu, pre nego što se nanese hidratantni omotač tela od toplog mleka, meda, crnog susama i bademovog ulja, pre 60-minutne masaže celog tela.

Beg iz grada

Odmaralište Anantara World Islands Dubai Resort udaljeno je 20 minuta vožnje brodom od Palm Jumeirah-a, a nalazi se unutar arhipelaga Svetskih ostrva u Dubaiju. Jedinstvena destinacija za one koji žele da se opuste i resetuju, ova kultna lokacija na privatnom ostrvu kombinuje savremeni luksuz i autentično gostoprimstvo i gleda na dramatične horizonte grada. Sa izborom apartmana i vila sa privatnim bazenima na samo nekoliko koraka od privatne plaže, destinacija će vam dati osećaj da ste daleko od gužve.

Dubai, Wellness & wellbeing Foto: Promo

Smešten usred rezervata za očuvanje pustinje u Dubaiju, na samo 40 minuta vožnje od centra Dubaija, Al Maha Resort and Spa je savršeno holističko mesto za bekstvo i krajnje odredište za one koji traže privatnost.

Gosti se mogu opustiti i podmladiti u mirnom okruženju i uživati u prepoznatljivim spa tretmanima koji koriste samo organske sastojke. Svaka vila ima privatni bazen i gosti mogu da provode svoje vreme opuštajući se i uočavajući arapske gazele i retke arapske orikse koji lutaju unutar zaštićenog rezervata za očuvanje pustinje u Dubaiju.

Dubai, Wellness & wellbeing Foto: Promo

JA Hatta Fort Hotel je idealna baza za one koji traže avanturu, a smešten je u veličanstvenim planinama Hajar, na 90 minuta vožnje od centra grada. Tokom dana, aktivni gosti mogu se uputiti i istražiti stenoviti teren pešice, biciklom ili konjem ili otkriti jezera kajakom koja je formirala brana Hatta Dam. Gosti koji traže opušteniji odmor mogu se zavaliti na privatnim terasama odmarališta sa kojih se pruža pogled na vrt i planinu dok jedu lokalnu kuhinju.

Beg u prirodu

Deo rezervata za očuvanje pustinje Al Marmoom, Al Qudra Lakes je krajnja destinacija za biciklizam, kampovanje i posmatranje zvezda. Skrivena pustinjska oaza veštačkih jezera dom je arapskim gazelama i neuhvatljivim arapskog oriksa, kao i obilju stalnih ptica i ptica-selica. Rasprostranjena na 10 hektara pustinje Saih Al Salam u Dubaiju, jezera Al Kudra je idealna za posmatrače divljih životinja i one koji žele da se ponovo povežu sa prirodom.

Hatta Dam (brana Hata) je slikovita destinacija smeštena usred planina gde oni koji žele da pobegnu iz grada mogu da dožive drugu stranu Dubaija. Posetioci mogu da voze kajak duž tirkiznih voda jezera koje je stvorila brana, naprave piknik i krenu u laganu šetnju okolinom sa porodicom i prijateljima, ili kampuju tokom noći koji će moći da uživaju u izlasku sunca.

Al Qudra Cycling Track (biciklistička staza Al Kudra) idealna je za strastvene bicikliste i opuštene vozače koji mogu da biraju između staze od 10 km, rute od 50 km ili se pridruže stručnoj biciklističkoj zajednici Dubaija u krugu od 180 kilometara u obliku potkovice. Sa lokalnim pticama i pticama selicama, gazelama i pustinjskim lisicama kao pratiocima, staza prolazi pored valovitih peščanih dina i dela bujnog žbunja.

Ras Al Khor Wildlife Sanctuary (Rezervat za divlje životinje Ras Al Khor) pruža jedinstvenu priliku za istraživanje prirode i divljih životinja. U prevodu znači "Rt potoka", utočište je pažljivo nadgledano i zaštićeno od strane opštine Dubai i globalno važno područje za ptice (IBA) od strane Birdlife International-a i proglašeno je za Ramsarsko područje zbog jedinstvenog močvarnog okruženja. Ras Al Khor, leglo za razmnožavanje sisara, ljuskara i riba, ugošćuje više od 20.000 vodenih ptica iz 67 vrsta, kao i flamingose.

Hot air ballon (lebdenje u balonu na vrući vazduh) iznad pustinjskih pejzaža Dubaija pri izlasku sunca je vrhunsko iskustvo i divljenje tihim peščanim pejzažima Dubaija, koji se protežu dokle pogled može da vidi. Iskustvo takođe uključuje vožnju starinskim Land Roverom i luksuzni piknik na otvorenom uz samo zvuke pustinje za društvo.

Jedinstvena i podmlađujuća iskustva

Paus DXB je studio za pokrete i meditaciju po meri koji nudi niz časova, uključujući toniranje tela, jogu koja umiruje dušu, lečenje zvukom protiv stresa i još mnogo toga. Posle sesije meditacije, posetioci mogu ostati i natopiti se dobrim vibracijama u velnes kafiću dok uživaju u zdravom smutiju ili super zelenoj salati.

Yoga House nudi jogu u InterContinental Dubai Marina, kao i The Greens. Oni koji traže jedinstveno iskustvo u miru pustinje mogu se prijaviti da prisustvuju jedinstvenoj velnes noći ispunjenoj bubnjevima, posmatranjem zvezda, joge i duhovnog podmlađivanja.

Viseći 200 metara u vazduhu, AURA Skypool je najviši beskonačni bazen od 360 stepeni na svetu koji nudi neverovatan pogled na legendarni horizont Dubaija, Palm Jumeirah i blistavi horizont Arapskog zaliva. Praktikovanje joge tri puta nedeljno u Morning Yoga at AURA je izvanredno velnes iskustvo koje pokreće sva čula, omogućavajući jogi vežbačima da uhvate suštinu Dubaija dok su na novoj visini.

Za one koji žele da se podmlade u jedinstvenom okruženju, joga "Pod morem" čeka u akvarijumu The Lost Chambers Aquarium The Palm. Ovaj čas hatha joge koji se održava u vodenom okruženju, ima za cilj da poboljša snagu, fleksibilnost i ravnotežu i pruža savršenu priliku da uhvatite dah usred odmora ispunjenog uzbudljivim aktivnostima, okruženi sa 65.000 morskih životinja.

Vrhunski HIIT trening sa preokretom, Super SUP Fit održava časove fitnesa i velnesa na zadivljujućim bazenima gde ćete iskusiti lepotu vežbanja dok balansirate na SUP dasci. Jogi vežbači se mogu uputiti u SAN Beach Club na Palm Jumeriah, Nikki Beach Resort & Spa ili Drift Beach Club at One&Only Royal Mirage kako bi uživali u intenzivnoj jogi i HIIT vežbama sa dodatnim izazovom da ostanu uspravni na dasci za veslanje.

Posvećeni jogi vežbači i početnici mogu da vežbaju pozdrave suncu i uživaju u pogledu na centar Dubaija koji oduzima dah u beskonačnom bazenu Address Sky View koji se nalazi na nivou 54, četiri puta nedeljno tokom 60-minutne sesije izlaska i zalaska sunca, što je savršen način da započnete dan i završite ga izlaskom sunca.

Zdrava hrana u Dubaiju

Dobitnik zelene "Mišlen" zvezdice LOWE Dubai je opuštena restoranska destinacija sa održivim etosom koja se nalazi u KOA Canvas razvoju. Ovo eksperimentalno iskustvo obedovanja sadrži rustične sezonske proizvode koji se prirodno kuvaju na roštilju, na drveni ugalj i peći na drva. Birajte između dnevnih veganskih i vegetarijanskih opcija kao što su salata od superhrane, karfiol na žaru ili rižoto od pečuraka, uz lokalno proizvedenu kombuhu.

Comptoir 102 kombinuje savršenu kuhinju, dnevni boravak i terasu sa modom, kućnim priborom i organskim kafićem u ulici Jumeirah Beach Road. Koncept prodavnica je dugo bila omiljena za zdravu ishranu i skriveno blago za pronicljive kupce sa odabranom eklektičnom mešavinom mode i nameštaja iz celog sveta.

SEVA je urbano utočište u rustikalnoj vili u Jumeirah-u, nudi sve što entuzijasti zdravlja mogu poželeti: od bezglutenskih obroka, bez šećera, bez soje, bez GMO, veganske i organske kuhinje u prepoznatljivom restoranu SEVA Table, do časova za podmlađivanje i meditacije koje organizuju lokalni i gostujući praktičari.

Sa lokacijama uključujući Alserkal Avenue, JLT i DIFC, Wild and The Moon je 100% organski kafić sa menijem koji su posebno kreirali veganski stručnjaci i kuvari, koji uključuje niz jela, grickalica i deserta bez glutena. Restoran "Wild Lab" priprema sveže, domaće hladno ceđene sokove, činije asaija, vitaminske napitke, smutije, salate, zdrave grickalice, tople napitke i još mnogo toga.

Sa lokacijama uključujući Le Meridien Mina Seyahi i Le Meridien Conference Hotel, Bounty Beets se ponosi time što inspiriše pozitivnu i zdravu zajednicu sa ukusnim organskim, bezglutenskim i veganskim opcijama, uključujući kari, salate i sendviče koji se služe celog dana.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja