• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Grad sa izuzetno dugom plažom, Rimini je rodno mesto poznatog reditelja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa oko 15 kilometara plaža, brojnim hotelima i vrlo zanimljivih tematskim parkovima, Rimini je grad čija je istorija duža od dve hiljade godina, pa se može pohvaliti i brojnim istorijskim i umetničkim atrakcijama

  • 0
Rimini, Italija Foto: Pixabay/pohjakroon

Pored toga što je ovaj italijanski grad poznat po izuzetno prostranoj i dugoj plaži, Rimini je značajan i zbog još nečega. Čuveni italijanski reditelj Federiko Felini je u njemu rođen.

Udaljen tek oko 20 kilometara od teritorije Republike San Marino, ovaj grad se nalazi između Apenina i Jadranskog mora.

Sa oko 15 kilometara plaža, brojnim hotelima i vrlo zanimljivih tematskim parkovima, Rimini je grad čija je istorija duža od dve hiljade godina, pa se može pohvaliti i brojnim istorijskim i umetničkim atrakcijama.

Umetničko nasleđe Riminija

Zbog položaja koji zauzima, te činjenice da se nalazio na raskršću različitih kultura tokom minulih vekova, Rimini se danas može pohvaliti bogatim i raznovrsnim umetničkim nasleđem. Kako ističe „Emiliaromagnaturismo“, u ovom italijanskom gradu mogu se videti fantastična dela i iz antičkog perioda i perioda renesanse.

Grand Hotel, Rimini, Italija, turizam Rimini / Foto: Tanjug/AP

Arheološko nalazište koje nosi naziv Kuća hirurga, Avgustov luk i Tiberijev most, samo su neki od atraktivnih lokaliteta, koji otkrivaju mnogo o dugoj i nadasve bogatoj istoriji Riminija.

Iako je oštećeno tokom Drugog svetskog rata, pozorište izgrađeno tokom 19. veka je danas obnovljeno i dostupno posetiocima. Kuriozitet u vezi sa teatrom Amintore Gali jeste što je 1857. godine otvoren izvođenjem opere „Aroldo“, Đuzepea Verdija.

Nedavno, otvoren muzej u kome se mogu videti dela savremene umetnosti još je jedna od nezaobilaznih lokacija za sve koji posećuju ovaj italijanski grad na obalama Jadranskog mora.

Zabava na svakom koraku

S obzirom na to da se neretko karakteriše kao „grad koji nikada ne spava“, Rimini je poznat i po bogatom noćnom životu, ali i po odličnoj gastronomskoj ponudi.

Rimini, Italija Foto: Pixabay/pohjakroon

Na nekoliko lokacija u gradu se svake večeri može uživati u čarima noćnog provoda. Sve to posetu Riminiju čini još zanimljivijom, budući da turisti imaju mogućnost da odaberu da li će u provodu uživati u nekom od lokalnih ugostiteljskih objekata u istorijskom centru grada ili na plaži, recimo, te u blizini čuvene marine.

rimini foto: pixabay.com

Ni oni turisti koji praktikuju aktivnosti poput pešačenja ili vožnje bicikla nisu zapostavljeni, budući da u gradu funkcioniše projekat Morski park (it. Parco del Mare), u okviru koga je duga obala grada uređena i prilagođena brojnim aktivnostima na otvorenom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Znamenitosti Rima - put u kolekvu civilizacije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja