• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najposećenije zemlje u 2023. godini: U top 3 su evropske države

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li biste voleli da posetite neku od ovih sa liste

  • 0
Madrid, Pariz, Istanbul Foto-kolaž: Unsplash Alex Azabache/Anthony DELANOIX/Svetlana Gumerova

Bližimo se kraju 2023. godini i svodimo račune. "Prebiramo" po glavi čime smo zadovoljni, čime nismo, a tu su i neke statistike.

Naime, već je određena lista najposećenijih država tokom ove godine, piše "Metro", i svaka od njih je nudila sadržaj prigodan za svakog. Da li su na to uticali komentari svetskih putnika ili influensera ili dobronaklon savet prijatelja na putovanje, nije ni važno, osim toga da ste upoznali i videli nešto novo.

U nastavku pogledajte kojih je to pet zemalja sveta, a možda vas iznenadi informacija da su prva tri mesta zauzele - evropske zemlje.

5. Velika Britanija

Pogled na panoramu Londona je jedna od najlepših fotografija koje možete napraviti u ovoj državi, a pored ovog grada još jedan jako posećen jeste Liverpul. Možda je to i zbog fudbala i događanja.

Predviđa se da će ovu zemlju do kraja decembra 2023. posetiti 37,5 miliona turista.

4. Sjedinjene Američke Države

Oduvek su SAD bili zanimljiva destinacija za čime god da žudite. I ove godine se nalaze u vrhu najposećenijih, a može se pohvaliti da je jedina na ovoj listi koja nije u Evropi. Procenjuje se da će biti 41,8 miliona turista do krajatekuće godine.

3. Turska

Možda na neočekivanom trećem mestu, Turska je država koja je apsolutno hit 2023. godine. Odlično pozicionirana između dva kontinenta, Turska je poznata po hrani, kulturi ali i arhitekturi.

Ono što je takođe specifično, jeste da se smatra da ima jednu od najlepših obala na svetu. Kažu da će je posetiti oko 45,5 miliona turista.

2. Španija

Na visokom drugom mestu našla se ova mediteranska zemlja koja je svake godine jedna od najinteresantnijih destinacija sveta. Ni ove godine nije izuzetak jer je već do sada primila 70 miliona turista.

Hrana, plaže, muzika, ljudi... sve je to što privlači sve više posetilaca i ovu prelepu zemlju.

1. Francuska

Na prvom mestu je zemlja u "komšiluku" u odnosu na Španiju. Lista stvari koje Francuska ima da ponudi je zaista dugačka, a na samom vrhu se nalaze peciva i umetnost koju samo u ovoj državi možete videti i doživeti.

Do sada je već "prošlo" 72,4 miliona ljudi, ali do kraja godine ima još mesec dana.

Koju biste zemlju vi voleli da posetite? Da li biste neku dodali?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčko ostrvo Tinos kao savršena destinacija za letovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja