• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta najčešće kupujemo od suvenira? Ne, magnet nije na prvom mestu

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije važno da li ga zadržavate za sebe ili poklanjate drugima

  • 0
suvenir, kupovina suvenira, turista, devojka, putovanje Foto: Shutterstock/guruXOX

Kada ste na putovanju, jedna od "obaveza" je doneti nešto dragim ljudima, ali i kupiti sebi poklon sa te avanture. Poslednjih nekoliko godina među prvim odabirima je magnet - praktičan i mali poklon, mada ponekad i ne tako pristupačan, ali svakome dopadljiv.

Ipak, upitani su ljudi koji su deo turističke industrije šta je to što turisti najčešće nose kući kao suvenir, pa su dali neki svoj sud, piše "Huff post".

Odeća

Ovo se posebno odnosi na žene koje "lude" za šopingom u nekom novom gradu. Osim što je funkcionalna i neće skupljati prašinu, ona je i praktična jer je možete koristiti nekoliko puta. Uvek će vas podsetiti na boravak u određenom gradu.

Lokalne namirnice

Ako ste gurman, onda vam je ovo možda i na prvom mestu. Kada ste u Španiji, kupićete dobro vino ili šunku, ako ste u Italiji, tu su neizostavne testenine, a ako ste pak u Češkoj, možda neki kristal? Bitno je samo da hrana i piće budu raznovrsni i da i u čarima svog doma možete uživati u lepim ukusima.

Razglednica

razglednice, suvenir, putovanja, razglednica Foto: Unsplash/Murat Karahan

Priznaćete da je kupovina i slanje razglednice zaboravljen običaj, ali jako lep. Ipak, mnogi ih i dalje kupuju ali ne pošalju, već napišu na poleđini prve utiske sa tog putovanja i sačuvaju da bi u nekom trenutku mogli da se prisete kako im je bilo.

Magnet

Naravno, već pomenuti magnet je praktična stvar koja u koferu i ne zauzima mnogo mesta. Na njima mogu biti iscrtani poznate znamenitosti ili predeli grada ili države u kojoj boravite koji će vas podsetiti na ovo putovanje.

Snežna kugla

Ovo je jako interesantan poklon koji može pronaći mesto na polici ili nekom drugom mestu. Jedan su od šarmantnijih načina kako da obuhvatite možda i širu sliku grada u kom ste bili ili u kom je neko drugi bio. Savršena je uspomena na avanturu.

Lokalni nakit

Za žene je ovo suvenir koji je dobrodošao. Ako znate da vama draga osoba voli nakit, onda će se sigurno obradovati lepom komadu lokalnog tipa, specifično za predeo u kom se nalazite. Bitno je da ga kupite od lokalnog prodavca kako biste bili sigurni da nećete pogrešiti u poruci koju taj simbolični nakit nosi.

Šta vi najčešće kupujete kada ste na putovanju?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Udruženje Panonke iz Pančeva kroz radionice rukotvorina čuva tradiciju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja