• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Top 5 božićnih sajmova u Italiji: Jedan od njih je posebno zanimljiv jer je drugačiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od kraja novembra do kraja decembra otvoren je božićni market u Firenci. Ono po čemu je on posebno interesantan jeste što nosi naziv Nemački božićni market (it. Mercato Tedesco di Natale)

  • 0
Božićni marketi u Evropi Foto: Pixabay/katjasv

Širom Italije, kao uostalom i u mnogim drugim zemalja, organizuju se vrlo zanimljivi božićni marketi.

Iako su gradovi mnogo posećeniji u turističkom smislu, ova evropska zemlja se može pohvaliti božićnim sajmovima i u brojnim manjim gradovima, koji možda nisu turistički atraktivni, ali su ipak poznati po tradicionalnim božićnim sajmovima.

Milano, Bolonja, Venecija i drugi italijanski gradovi nude posetiocima mogućnost da uživaju u prazninom duhu na najbolji mogući način. Većina tradicionalnih božićnih sajmova u ovim gradovima uključuje i specijalitete lokalne kuhinje, ali jedan među njima posebno je zanimljiv, jer se na njemu, izuzev italijanskih, nude i gastronomski specijaliteti karakteristični za jedan nemački grad.

Venecija

Tokom decembra boravak u Veneciji upotpunjen je i događajem u kome uživaju i stanovnici i posetioci ovog italijanskog grada. Venecijanski božićni sajam zapravo je načinjen iz više manjih. Na mnogim lokalitetima u gradu organizuju se mali sajmovi, što čini da se praznični duh oseća na svakom koraku.

Venecija, Italija Foto: Ustupljene fotografije/Vaslios Proveleggios

Bolonja

U samom centru ovog italijanskog grada, nadomak katedrale Santa Maria dei Servi, organizuje se božićni market u Bolonji i to od polovine novembra do kraja decembra.

Posetiocima se nudi mogućnost ne samo da isprobaju mnoge gastronomske, slane i slatke specijalitete, nego i da uživaju u brojnim događajima koji se tokom ovog sajma organizuju.

Napulj

U uskoj ulici Gregorio Armeno u Napulju, koja je mnogim turistima poznata, tokom praznika su postavljene božićne jaslice, ali i božićna zemlja čuda, u kojoj se organizuju mnogobrojne aktivnosti.

Božićni marketi u Evropi Foto: Pixabay/shenxin

Upravo tui je i Nacionalni železnički muzej Pietrasa u kome se, tokom ovog perioda, održava napuljski božićni market. Pored toga što, kako navodi „Beakingtravelnews“, zauzima površinu od oko 36.000 kvadratnih metara, ovaj prostor je specifičan i po pogledu na Napuljski zaliv, koji se iz njega pruža.

Božićni market u ovom italijanskom gradu je otvoren mesec dana i to od 06. decembra do 06. januara.

Firenca

Od kraja novembra do kraja decembra otvoren je božićni market u Firenci. Ono po čemu je on posebno interesantan jeste što nosi naziv Nemački božićni market (it. Mercato Tedesco di Natale).

Razlog za to jeste što je inspiran tradicijom božićnog marketa u Hejdelbergu, gradu u Nemačkoj. Izuzev tradicionalnih specijaliteta italijanske kuhinje, posetiocima se nudi mogućnost da uživaju i u ukusima nemačkih gastronomskih specijaliteta.

Sneg, Milano, Italija Foto: Tanjug-AP

Milano

Najveći božićni market u ovom italijanskom gradu nalazi se na trgu Duomo i obuhvata čak više od 60 drvenih kućica, u kojima se mogu kupiti tradicionalni novogodišnji i božićni pokloni, ali i mnogobrojni specijaliteti lokalne kuhinje.

Više od dva meseca posetioci mogu uživati u lepoti ovog božićnog marketa, jer ove godine traje od 01. novembra do 06. januara, a mališani psoebno uživaju u Selu čuda, u kome se nalazi, pored ostalog i Deda Mrazova kućica. Upravo na toj lokaciji se održavaju i brojni događaji, koji upotpunjuju božićni market u ovom gradu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Znamenitosti Rima - put u kolekvu civilizacije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja