• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Planirano je povećanje broja posetilaca najpoznatijoj atrakciji u Peruu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo turizma Perua najavljuje da će počev od 1. januara 2024. godine povećati dozvoljeni broj posetilaca na 4.500 u toku jednog dana, što će važiti tokom većeg perioda godine

  • 0
Maču Pikču, foto Pixabay Maču Pikču, foto Pixabay

U ovom trenutku je dozvoljeno 4.044 posetilaca, koji ćele da izbliza vide fantastični Maču Pikču u Peruu, ali će taj broj biti veći tokom naredne godine.

Kako navodi „Travelweekly“, Peru planira da poveća dozvoljeni broj posetilaca na dnevnom nivou naredne godine.

Prema rečima Marice Čakakanta, generalne direktorke „Intrepid Travel“-a iz Perua, trenutno je na dnevnom nivou dozvoljeno 3.044 karte za turoperatere, dok preostalih hiljadu karata zainteresovani turisti imaju mogućnost da kupe u gradu Maču Pikču, odnosno Agvas Kalijentesu, kako se još naziva.

Ministarstvo turizma Perua najavljuje da će počev od 1. januara 2024. godine povećati dozvoljeni broj posetilaca na 4.500 u toku jednog dana, što će važiti tokom većeg perioda godine. Izneta su i očekivanja da će ta cifra dostići čak 5.600 posetilaca na dnevnom nivou u vreme praznika, što donekle odgovara cifri koja je bila dozvoljena u periodu pre početka pandemije.

Međutim, nije pandemija jedini razlog zbog koga je turizam u Peruu bio na udaru.

Početak ove godine bio je prilično biran za Peru, uzevši u obzir da su zbog aktuelne političke situacije zabeleženi građanski nemiri u prva dva meseca ove godine. Sve to je izazvano protestima, koji su bili organizovani pred sam kraj 2022. godine.

Maču Pikču Foto: Pixabay

Upravo su protesti ti zbog kojih je došlo do zatvaranja ne samo aerodroma i železnice, nego i turistički atraktivnih lokacija. Doduše, zatvaranje je bilo privremeno. Krajem januara ove godine je i čuveni lokalitet, Maču Pikču bio zatvoren bezmalo mesec dana.

Iako su lokaliteti, a među njima i Maču Pikču, otvoreni u toku marta meseca ove godine, primetan je prilično spor oporavak potražnje turista, mada se mogu videti znaci koji ipak ukazuju na poboljšanje u tom smislu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zamislite da vam ovako započne jutro: Dočarao hedonizam na terasi usred zelene prašume

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja