• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najlepši aerodrom u Indiji, ujedno je najlepši i u celom svetu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuveni modni dizajner Eli Saab bio je na čelu sudija koji su odlučili da Terminal 2 aerodroma Bengaluru Kempegovda ponese ovu značajnu nagradu

  • 0
Međunarodni aerodrom Kempegovda, Bangalor, Indija, Kempegowda International Airport Foto: Manjunath KIRAN / AFP / Profimedia

Kako je nedavno objavljeno, Terminal 2 Međunarodnog aerodroma Bengaluru Kempegovda (engl. Bengaluru Kempegowda International) ovenčan je laskavom titulom.

Prilikom dodele prestižne UNESKO Versaj nagrade (engl. UNESCO Prix Versailles) za 2023. godinu ovaj aerodrom je okarakterisan kao jedan od najlepših i to ne samo u Indiji, nego i u celom svetu.

Čuveni modni dizajner Eli Saab bio je na čelu sudija, koji su odlučili da Terminal 2 aerodroma Bengaluru Kempegovda ponese ovu značajnu nagradu. Zahvaljujući tome, kako navodi „Timesofindia“, to je prvi aerodrom na tlu Indije, koji je dobitnik ove laskave nagrade.

Budući da je u pitanju aerodorom čija unutrašnjost je u najmanju ruku fascinantna, to ne bi nikoga trebalo da začudi što je upravo ovaj aerodrom ovenčan i Specijalnom nagradom za enterijer. Sve to govori u prilog činjenici da je u pitanju pažljivo dizajniran aerodrom, u okviru koga su putnicima na raspolaganju mnogi inovativni savremeni trendovi, ali i umetnička dela.

Međunarodni aerodrom Kempegovda, Bangalor, Indija, Kempegowda International Airport Foto: Manjunath KIRAN / AFP / Profimedia

Kako je istakao Hari Marar, MD&CEO u okviru Međunarodnog aerodroma Bengaluru Kempegovda, sve to ih čini ponosnima i daje podrstrek za dalje unapređenje ovog aerodroma.

A da sve bude još interesantnije, Terminal 2 je stekao i platinasti sertifikat IGBC (engl. Indian Green Building Council), koji dodeljuje Indijski savet za zelenu gradnju.

Na godišnjem nivou, ovaj indijski aerodrom može da primi čak 25 miliona putnika. Ujedno je poseban i po tome što spaja vizuelno i praktično, čineći tako da se putnici osećaju i više nego prijatno na ovom aerodromu.

Pre početka gradnje, američki Savet za zelenu gradnju dodelio je ovom internacionalnom aerodromu i LEED rejting, što ukazuje na to da je u pitanju objekat, odnosno aerodrom, koji poštuje životnu sredinu, a karakteriše ga i održivi dizajn.

Međunarodni aerodrom Kempegovda, Bangalor, Indija, Kempegowda International Airport Foto: Manjunath KIRAN / AFP / Profimedia

Zahvaljujući savremenom dizajnu, ali i okrenutosti ka održivosti, Međunarodni aerodrom Bengaluru Kempegovda je postavio i prilično visoke standarde, naročito u oblasti dizajna i uređenja.

Uz to je najavljeno i da će u toku narednih sedmica početi probni rad rendgenskog aparata za tomografiju (engl. Computer Tomography X-ray (CTX). Zahvaljujući tome će putnicima koji koriste ovaj aerodrom biti mnogo jednostavnije, prosto zato što neće morati u toku provera bezbdenosti, a neposredno pre ukrcavanja, da vade bilo koji lični elektronski uređaj koji eventualno imaju u prtljagu.

Ipak, izneta su i očekivanja da će to biti najpre usmereno na čekiranje domaćih putnika.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evropska komisija danas je donela odluku o promenama u korišćenju digitalnih kovid sertifikata

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja