• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zakazana najveća fešta na vodi na Balkanu: Drinska regata u Bajinoj Bašti održava se 20. jula

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremite čamce i dobru ekipu, poručuju iz TO Tara

  • 0
Drinska regata 2023. Foto: Milena Đorđević

Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata, već je zakazana i biće održana 20. jula. Ovog leta ona se održava, jubilani, trideseti put po redu, a organizatori ni najsitnije detalje ne prepuštaju slučaju.

- Za 20. jul spremite čamce i dobru ekipu. Pozivamo sve da dođu te treće subote u julu u našu Bajinu Baštu, a doživljaj će biti nezaboravan. Drinska regata postala je simbol naše opštine i vreme kada nas poseti na desetine hiljada ljudi - rekao je za RINU Siniša Spasojević iz TO Tara - Drina.

Drinska regata održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja jedinstven spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova jezdili Drinom, a splavovi za ovogodišnji spust uveliko se već prave u Perućcu. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.

Spust Drinom je rečni karneval od Perućca do Rogačice, gosti i domaćni pored spusta rekom imaju priliku da uživaju u različitim sadržajima.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo posetioce Drinske regate o utiscima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja