• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sajam turizma od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu

O. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a parkinga 200 dinara po satu

  • 0
Beogradski sajam turizma, Međunarodni sajam turizma Foto: Ustupljene fotografije/Beogradski sajam turizma

Na Beogradskom sajmu od 22. do 25. februara održaće se 45. međunarodni sajam turizma, na kojem će učestvovati više od 500 izlagača iz 27 zemalja.

Ova, jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta, ove godine se održava pod sloganom "Avantura počinje ovde!" u halama 1, 1A i 4 od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana u nedelju 25. februara od 10 do 18 časova.

Pored zemalja koje će se tradicionalno predstavljati, prvi put na sajmu ove godine nastupaće Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje će se vratiti ponovo su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Zemlja-partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Grčka, a kako je saopštio Beogradski sajam, ova saradnja doprineće daljem unapređenju turističkog prometa između dve zemlje.

Srbija će svoje turističke adute predstaviti u hali 4, kroz nastupe Turističke organizacije Srbije (TOS), Turističke organizacije Beograda (TOB), Turistička organizacija Vojvodine (TOV) kao i mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije.

Najavljeno je da će u paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke, ubedljivo najtraženije destinacije za građane Srbije koji putuju u inostranstvo na letovanje, posetioce očekivati izlagači iz čitave zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija, pa sve do profesionalnih udruženja.

U saopštenju se naglašava da je Sajam turizma u Beogradu najposećeniji sajam turizma regiona i šire i kroz veliki broj poslovnih gostiju i B2B aktivnosti, čini značajno tržište od nekoliko desetina miliona potencijalnih turista.

Dodaje se da je zbog ekskluzivnih sajamskih cena, first minute ponuda i paketa sa mnoštvom pogodnosti, Sajam turizma je za posetioce već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor ima da ponudi.

"Promocije popularnih i dostupnih aranžmana, privlačenje posetilaca i putnika ka novim destinacijama, ali i podsticanje ekonomske aktivnosti koje se odvijaju tokom sajamskih dana, reflektuju se potom na čitavu turističku godinu koja po pravilu biva obeležena aktuelnim Sajmom turizma", ističe se u saopštenju.

Istovremeno uz Sajam turizma u halama 2A i 2C odvijaće se i 19. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme "Horeca" koji će okupiti brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti u vezi sa ugostiteljskim delatnostima.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a parkinga 200 dinara po satu.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Let Beograd-Ohrid će saobraćati četiri puta nedeljno od juna ove godine

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja