• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prodala vilu sa 18 soba i biznis da bi živela u kombiju: Putuje po SAD i oseća se kao nova osoba

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Do sada je proputovala osam saveznih država širom SAD i provodi dane upuštajući se u nove avanture

  • 0

Napuštanje raskošnog života i zamena prostrane vile za kuću na točkovima možda deluje kao suluda odluka, ali za Kejtlin Pajl ovo je bila preko potrebna promena života.

Ova multimilionerka nekada je živela u osmospratnoj kući sa 18 soba pre nego što je odlučila da sve to zameni za život digitalnog nomada.

Nakon razvoda 2019. godine prodala je svoju kompaniju za četiri miliona dolara i u tom trenutku rešila da se prilagodi minimalističkom načinu života. Sada je Kejtlin srećnija nego ikad nakon što se odrekla svojih dizajnerskih komada i skupih životnih navika da bi putovala svetom u svom kombiju, koji ima potpuno opremljenu kuhinju i solarne panele.

Tokom svojih 20-ih i ranih 30-ih, Kejtlin je izgradila uspešan posao lektorisanja i zaradila 100.000 dolara u prvoj godini. Do svoje 31. godine zarađivala je četiri miliona dolara godišnje, što joj je omogućilo da kupi kuću od 400.000 kvadratnih stopa na Floridi sa svojim bivšim mužem.

Kejtlin i njen muž su se rastali posle osam godina braka, a u aprilu 2019. njihov razvod je okončan. U vili sa 18 soba ostala je sama, a njeno održavanje zahteva veliku sumu novca i dosta vremena. Kejtlin kaže da su je upravo te brige o novcu, njen razvod i potreba da sama održava vilu doveli do toga da se oseća depresivno, nakon čega je usledio psihički slom.

- To što sam bila u njoj sama progutalo me je celu - objasnila je za "Daily Mail".

Pored sloma živaca savladavao ju je konstantan umor, a bez psihičke i fizičke energije nije dugu mogla da izdrži, pa je potražila stručnu pomoć. Dijagnostikovani su joj hronični stres i sagorevanje. Rečeno joj je da njenom mozgu treba pauza, vežbanje, zdrava hrana i odmor.

- Moj mozak i telo su jednostavno ostali bez resursa. Trebalo je da se odmorim, jedem dobru hranu i ojačam imuni sistem, stres me je toliko iscrpio. Počela sam da radim ove svakodnevne afirmacije kako bih sebi pomogla u svojoj finansijskoj situaciji, manifestujući izobilje i pokušavajući da shvatim sve žrtve koje bih mogla da podnesem. Gledala sam mnogo video-snimaka transformacije kombija i odlučila sam da bih možda mogla neko vreme da živim i putujem u jednom takvom.

Uzela je stvari u svoje ruke i na kraju kupila kombi za 88.000 dolara. Potrošila je u startu 120.000 na renoviranje - na kuhinju rađenu po meri, na primer. Za četiri meseca dobila je svoju kuću iz snova. Svoju vilu je počela da iznajmljuje i fokusirala se na život na točkovima.

Do sada je proputovala osam saveznih država širom SAD i provodi dane upuštajući se u nove avanture.

- Putovala sam do Alabame, Floride, Nešvila. Upoznala sam toliko zanimljivih ljudi, kako na putu, tako i na aplikacijama za sastanke. Volim da vozim tri do četiri sata odjednom, a onda obično parkiram ispred kuće prijatelja.

Tu dolazi da vežba, da se istušira, da koristi njih WiFi za posao i slično. Već sledećeg jutra kreće dalje na put.

Kejtlin je čak savladala pronalaženje najboljih parking mesta pomoću aplikacije za kampovanje i počela je da koristi stolove za piknik kao improvizovane kancelarijske prostore, kao i solarne panele za WiFi. Ne planira nigde da se stacionira u poslednje vreme.

- Ovakav način života je mnogo više u skladu sa mnom. Išla sam na više skupih odmora godišnje, ali to nije bilo održivo. Sada živim sa 20 do 30 dolara po noći i vodim život kakav sam oduvek želela da živim. Sve ovo radim da bih zadovoljila svoje unutrašnje dete. Volim da putujem i ovo je bila najbolja odluka koju sam ikada donela. Postala sam mnogo samopouzdanija, stekla sam nove prijatelje čak i išla na sastanke. U životu je sve u napretku - i verujem da je to ono što radim - zaključuje Kejtlin.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: On zna za šta živi: Pas influenser se baškari na Alpima uz pogled od milion dolara

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja