• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

3,2,1-Srbija! Nova era Vrnjačke Banje: Nezaustavljiv put na svetsku turističku scenu

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok se Vrnjačka Banja transformiše pod upravom tima na čijem je čelu predsednik opštine Boban Đurović, postaje jasno da je ova destinacija spremna da zasija u punom sjaju

  • 1
Vrnjačka Banja Foto: 3, 2, 1 Srbija

U fokusu projekta "321 Srbija" ove godine naći će se i Vrnjačka Banja, biser srpskog banjskog turizma.

Danas neprepoznatljiva u odnosu na svoju ne tako daleku prošlost, ova destinacija, oduvek poznata po svojoj lepoti i bogatoj istoriji, sada zauzima jedno od vodećih mesta na top-listi banjskih odmarališta u regionu, a i šire. Sve to zahvaljujući viziji i odlučnosti lokalne samouprave na čijem je čelu Boban Đurović, a među prvima koji su to prepoznali je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dok se Vrnjačka Banja transformiše pod upravom tima na čijem je čelu predsednik opštine Boban Đurović, postaje jasno da je ova destinacija spremna da zasija u punom sjaju. Uz dodatna ulaganja i posvećenost, Vrnjačka Banja će s pravom zauzeti svoje mesto među najcenjenijim banjama na svetu.

Predsednik Vučić nije samo čestitao predsedniku Opštine Bobanu Đuroviću na postignutom uspehu, na nedavno održanom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, već je dao i obećanje o budućem ulaganju dodatnih sredstava za infrastrukturne projekte koji će pretvoriti Vrnjačku Banju u svetsku banjsku destinaciju.

Transformacija Vrnjačke Banje već je u toku. Novi hoteli, restorani, i rekreacioni sadržaji, zajedno sa obnovom tradicionalnih zdanja, daju novi sjaj ovom mestu. Ali to je samo početak. Planovi za dalji razvoj uključuju izgradnju gondole koja će voditi od centra banje do planine Goč, unapređenje saobraćajne povezanosti, proširenje turističke infrastrukture i podizanje kvaliteta usluga.

Predsednik Vučić naglasio je važnost ulaganja u infrastrukturu, kao jedan od ključnih koraka ka razvoju turizma u Vrnjačkoj Banji. On veruje da će ova inicijativa doneti ne samo ekonomske koristi, već i unaprediti kvalitet života lokalnog stanovništva.

Napredak Vrnjačke Banje nije samo lokalni fenomen, već je i deo šireg nacionalnog plana za razvoj turizma u Srbiji. Upravo zato, predsednik Vučić ističe značaj podrške države u ovom procesu. Sva neophodna sredstva biće uložena kako bi se osiguralo da Vrnjačka Banja dobije sve što je potrebno da postane prava svetska banjska destinacija.

Ovo nije samo priča o obnovi jednog grada, već i o obnovi nacionalnog ponosa. Vrnjačka Banja, sa svojom bogatom kulturnom baštinom, prelepom prirodom i lekovitim vodama, zaslužuje da bude među najpoželjnijim turističkim destinacijama u Evropi.

(Ona.rs/321 Srbija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovde svako kreira svoj odmor po želji: Vrnjačka Banja je mesto odmora, zabave i kulture

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Ljiljana

    4. mart 2024. | 20:09

    Posto su vise zgrda zavrsene a stanari cekaju ukljucenje struje kad ce biti ukljucenje posto su prosli svi rokovi.

    Podelite komentar