• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obala duga oko 300 kilometara garantuje uživanje na plaži po meri svakog turiste

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ima tu i lepo uređenih i organizovanih plaža, ali i onih koje se karakterišu kao divlje. Ima i onih, koje okružuju okomite litice, ali i onih na kojima postoje morske pećine

  • 0
Algarve, Portugal Foto: Pixabay/euamobrasil

Kada su još tokom 15. veka portugalski moreplovci iz Algarvea kretali na putovanje, ne bi li otkrili nove teritorije, verovatno nisu ni slutili da će taj region biti toliko popularan.

Prijatna klima i obilje sunca u toku cele godine, svakako su neki od razloga zbog kojih turisti iz celog sveta posećuju Algarve.

Očekivano, plaže su još jedan od razloga za posećenost ovog portugalskog regiona.

Nestvarne nijanse plave boje okeana, ali i mnoštvo uvala i interesantne stenske formacije, samo doprinose ugođaju tokom boravka u ovom delu Portugala.

Algarve, Portugal Foto: Pixabay/eisenmenger

Brojne aktivnosti za posetioce

Iako Algarve mnogi turisti često posećuju baš zbog plaža i prijatne klime, na raspolaganju su im i brojne, vrlo zanimljive aktivnosti, koje će boravak učiniti još interesantnijim.

Obilazak gradova ovog regiona, među kojima se svakako izdvaja glavni grad Faro, tek je jedna od dodatnih aktivnosti namenjenih truistima, ukoliko u dom delu zemlje odmaraju.

Izuzev odličnih smeštajnih kapaciteta i brojnih ugostiteljskih, ali i objekata druge namene, Algarve se može pohvaliti i terenima za golf, koji su na međunarodnom nivou priznati, navodi „Visitportugal“.

Zahvaljujući brojnim stazama za pešačenje i biciklizam, ljubitelji tih aktivnosti takođe mogu u ovom delu Portugala da uživaju u omiljenoj zabavi. Za ljubitelje prirode, koji žele bolje da upoznaju živi svet regiona, na raspolaganju je i vožnja čamcem.

Plaže, plaže i opet plaže

Budući da je oko tri stotine kilometara duga obala ovog portugalskog regiona, to je prilično izvesno da će svako ko bude posećivao Algarve imati mogućnost i da pronađe plažu baš po svojoj meri.

Ima tu i lepo uređenih i organizovanih plaža, ali i onih koje se karakterišu kao divlje. Ima i onih, koje okružuju okomite litice, ali i onih na kojima postoje morske pećine.

Uz sve to, mnoge plaže u tom delu Portugala su, prema „Visitalgarvenosioci značajnog odličja - Plave zastave, koja se na nivou Evropske Unije dodeljuje plažama koje mogu da odgovore strogo određenim standardima kvaliteta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Užarena kugla nestaje u moru, a mi gledamo kao omađijani: Portugal svetluca u zalazak sunca

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja