• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gigantski Luj Viton kofer posred Šanzelizea kao fasada novog luksuznog hotela: Ekipa Telegrafa na licu mesta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada bude završen, novi hotel će se prostirati na 64.600 kvadratnih metara zajedno sa spa centrom, barom i restoranima, kao i devet apartmana

  • 0

Luksuzna francuska modna kuća "Luj Viton" gradi novi hotel duž avenije Šanzelize, koji bi trebalo da bude završen 2026. godine, a gradilište se krije ispod fasade napravljene da liči na njen zaštitni znak - gigantski "luj viton" kofer.

Eksterijer je ukrašen monogramom brenda - inicijalima, cvetovima i četvorokrakim zvezdicama.

Da bi se sakrilo gradilište, koje će po svemu sudeći biti zaustavljeno za vreme Olimpijade, cela zgrada je u potpunosti prekrivena masivnom instalacijom od drveta i aluminijuma.

Luksuzni hotel će zauzeti bivšu francusku HSBC banku, koja je prvobitno trebalo da postane mega butik "Dior", još jedan brend u okviru iste grupacije. Zgrada je izgrađena kao hotel 1898. godine, a priča se da je Mata Hari, holandska špijunka, uhvaćena 1917. u jednoj od njenih soba.

Kada bude završen, novi butik-hotel će se prostirati na 64.600 kvadratnih metara zajedno sa spa centrom, barom i restoranima, kao i devet apartmana.

Lokalne vlasti su ove jeseni dobile zeleno svetlo za projekat obnove.

Iako je planirano da se otvori za dve godine od sada, projekat bi se mogao suočiti sa kašnjenjima zbog ogromnog fokusa grada na Olimpijske igre u Parizu 2024.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U Luj Viton sanduku čuvali hranu za živinu 150 godina, pojma nisu imali koliko košta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja